Onze tuin lijkt tegenwoordig weer op een tuin! Dankzij de tuinman durven we weer buiten te komen, en de luxaflex weer op doorkijkstand te zetten. Voor de zekerheid hebben we gisteren ook nog maar wat plantjes in die verwaarloosde potten gezet, maar het is nu wel duidelijk: De tuin leeft weer!
Er kwamen twee koolmeesjes vechten om in het vogelhuisje te mogen. Toen tien mussen, daarna twee kraaien, een ekster en zesentwintig duiven, die allemaal die ene overgebleven vetbol wilden annexeren. We voelden ons de koning te rijk met al dat wild wemelende gevogelte. Zo maar helemaal in onze tuin! Gratis!
Bovendien begon er een merel te jodelen in de conifeer, en wat kan een mens zich nog meer wensen? Maar dat beduidde volgens de buurvrouw niet veel goeds. "Als de merel overdag zingt, krijgen we slecht weer," zei ze. En warempel...het regent vandaag! Maar dat mag de pret niet drukken.
Behalve onze eigen tuinman, hebben we voortaan dus ook nog onze eigen weerman. In de conifeer. Piet Paulusma, eat your heart out!
Onze tuin is er dus duidelijk op vooruitgegaan. Het kost wel iets...maar dan heb je ook wat!

By the way: De kraaien hebben de strijd om de vetbol gewonnen.

0 reacties: