Vandaag vroeg opgestaan, want we gingen met drie auto's naar Kazimierz Dolny, de valei van Kasimier. Dat was een koning, heel lang geleden. Het is een stadje met een ruine, een oude toren, en je kunt er een rondvaart maken over de rivier.Welke, dat zoek ik nog wel even op... Dat hebben we dus ook allemaal gezien en gedaan. Het was erg warm en vermoeiend maar wel heel erg mooi. Het centrum van het stadje lijkt erg op het Place du Tertre in Parijs.

Hier zie je foto's van dat stadje: http://www.republika.pl/podroze2000/kazi.htm

Nederlandse beschrijving van de stad: http://www.polska.nl/plaats_spec.asp?PlaatsID=95

We hebben er speciale haanvormige broodjes gekocht. De haan staat in het wapen van dat stadje. We waren met Jacek, Jola, Basha, Mariusz, Norbert en zijn zusje en verloofde en zijn ouders. De rit was ca 100 km, maar duurde zowat 2 uur. Tja, dat heb dus in Polen. Naderhand gingen we barbecue-en in de tuin bij Jola's ouders, en dat was feest. Gek toch, hoe iedereen elkaar begrijpt na twee biertjes! Dan merk je niet eens meer wie er nou Pools, Engels, Duits of Nederlands spreekt. We hebben dus veel gelachen. Toen het begon te waaien zijn we weer naar binnen gegaan.

Polen vinden voedsel belangrijker dan mensen, althans zo lijkt het. Degenen die de hele dag staan te koken (hier meestal Basha en "oma" houden zich gedurende de maaltijd op afstand. Iedereen eet wanneer hij/zij er zin in heeft er wordt niet op elkaar gewacht. Als je niet eet ben je een vijand van degene die gekookt heeft...J. heeft er geen moeite mee, maar A. wel...die zit nogal gauw vol, en dan probeert babcia "oma" haar liefdevol nog wat extra voedsel op te dringen....

De kinderen spelen hier trouwens geweldig...er zijn konijnen, jonge poesjes en een hond, en alles laat met zich sollen. Feest dus! en dan is er nog Kornelia , de dochter van Basha, ze is drie jaar. Kinderen hebben al helemaal geen vertaling nodig, ze spelen de hele dag. Kornelia kan al enkele woordjes Nederlands ook!

0 reacties: