Onderweg in Duitsland heb ik deze foto gemaakt. Veel koolzaadvelden zijn er in Duitsland.

Vandaag is het erg warm, nou ja dat merken jullie zelf waarschijnlijk ook wel. Behalve dat is er nog meer ellende : Vandaag ben ik 31 geworden.
Vorig jaar had ik een nogal duidelijk doel om te bereiken: Mijn rijbewijs halen. En dat is gelukt. Sindsdien ben ik bezig geweest van al die activiteit te bekomen, en een nieuw doel heb ik nog niet zo goed in beeld.

Ja, uiteraard heb ik wel doelen, maar de meeste zijn nogal van het soort 'goede voornemens': Afvallen, sparen, meer tijd aan nuttige dingen besteden.
Ze houden ook allemaal beperking in: Niet meer zoveel eten, niet meer zoveel uitgeven, niet meer zoveel nutteloze dingen doen zoals bijvoorbeeld lezen of stukjes schrijven voor een weblog.
Maar uiteindelijk komt het er dan op neer dat ik dan niet echt veel lol in het leven overhoud.

Nee, met doel bedoel ik meer: Op 31 december wil ik zus-of-zo bereikt hebben. Dus afgezien van 10 kilo afvallen, 1000 euro sparen en de beste moeder/huisvrouw/vrouw/dochter/zus van het noordelijk halfrond zijn zou ik toch iets moeten hebben om naar te streven. Zoiets als een rijbewijs maar dan anders. Elk jaar één ding bereiken levert toch een leuke oogst op over tien jaar ofzo.

Ik zal er vandaag maar eens over nadenken. 't Is tenslotte de eerste dag van de rest van mijn leven. En om nog maar eens een cliché te gebruiken:

Life is what happens while you're busy making other plans.