Park bij Bodzechow

Ik ben weer terug uit Groningen& Winschoten alwaar ik weer een paar boekhandels onveilig heb gemaakt. In Scholten Wristers vond ik weer de mooiste boeken, vooral kookboeken. Daar heb ik nogal een zwak voor. Ik was op internet al dringend op zoek naar het recept voor Zurek, zure Poolse soep, maar dat heb ik niet kunnen vinden, zelfs niet op allerlei Polen-forums. Nu, dan wilde ik een Pools kookboek zoeken. Dat vond ik ook niet, zelfs niet bij de Grote Boekhandel. Ik gaf de hoop dus maar op.

Pakte ik matig belangstellend het boek op met de vage titel "Het bearnaisesyndroom" (van Sylvia Witteman), ik sloeg het open.... op de pagina waar het recept voor Zurek staat!!
Verrassing!
Toen bleek ook nog dat Sylvia Witteman enorm leuk schrijft, het is meer een leesboek dan een kookboek. Ik stond te schuddebuiken in de winkel.

En waarom heb je dat boek dan niet gekocht, Ulrike?

Geen idee. Te duur. Ik heb al twee meter kookboeken. Ik heb dit jaar al voor minstens 70 euro aan boeken gekocht. Ik moet bezuinigen. Er lagen na de vakantie drie brieven van de belastingdienst. Geen geld-terugbrieven. Ik wil nog een cadeautje kopen voor J. en N. want die zijn 20 jaar getrouwd. Ik zal alle lucifers hergebruiken, en water van de douche opvangen om het toilet mee door te spoelen. Als ik mezelf nou beloof dat ik bespaar op eten dan kan dat kookboek er vast nog wel af...

Heb later wel drie dvd's van Mr. Bean gekocht voor G., want die waren erg goedkoop. En een mooie box van Blof voor G., want die was ook heel goedkoop. Nou ja, feitelijk maar 1 euro goedkoper dan het Bearnaisesyndroom van Sylvia. Grrrrrrr!

En 's avonds nog een paar leuke dingen bij de Hunkemoller in Winschoten, waar het vriendinnenkoopavond was. We kunnen wel stellen dat de Hunkemoller en ik nu heel dikke vriendinnen zijn!

Enfin...misschien is het maar beter zo want als ik nog lekkerder ga koken pas ik binnenkort niet meer in die dingen die ik bij de Hunk heb gekocht.

P.S. Ideetje:Ik kan het boek natuurlijk cadeau geven aan Jacob en Nicky en het dan zelf lenen... :-)

0 reacties: