Vandaag eerst uitgeslapen...dat hield voor mij in dat ik al om 6 uur wakker was, want Gordijnen zijn hier een onbekend begrip...vitrages hangen wel overal, maar die laten behoorlijk veel licht door....
Volgens mij stond "oma" al om 6 uur 's ochtends te koken...toen ik beneden kwam stond er al vanalles op tafel. Het leven van de Polen blijkt voornamelijk om eten te draaien. Het ontbijt staat ongeveer tot het diner (middageten) op tafel. Het ontbijt bestond vandaag uit gekookte eieren met mayonaise, tomaten, paprika, komkommer, broodjes vlees, kaas. Het diner was ook weer heel uitgebreid. Zoet beleg of toetjes heb ik nog niet gezien. De hagelslag die we hebben meegenomen valt wel erg in de smaak.
Om 15.00 was de lezing en wachttoren studie. De gemeente telt ca. 98 verkondigers. Jacek had een broeder opgeduikeld die leraar Duits op een gymnasium is, en die vertaalde voor ons de lezing in het Duits. Bovendien was er een zuster die Engels spreekt, en die hielp ook. Zo kregen we dus toch nog heel wat van het onderwijs mee.
Na de vergadering gingen we weer naar huis, waar opnieuw uitgebreid gegeten moest worden. Daarna gingen we een possje wandelen in een nabijgelegen "park" . Dat was eigenlijk meer een soort bos, zeg maar een wild bos...geen paden of iets dergelijks. Maar heel erg mooi. Een beetje jungle achtig, alles heel erg begroeid.

Na het wandelen weer aan tafel met sandwiches en bier en dergelijke. Leuke avond gehad!

0 reacties: