Zoals eerder vermeld loop ik tegenwoordig elke ochtend met de hond van de buurvrouw. Ik geloof dat ik er meer zin in heb dan de hond zelf, want die komt helemaal niet enthousiast naar mij toe wanneer ik hem ophaal. "Uit" of "wandelen" zeggen heeft geen enkel effect. Hij heeft eerst flink wat aanmoediging nodig van de buurvrouw en uiteindelijk sjokt hij (of zij? het beest heet KIM) meestal een beetje mismoedig achter mij aan. Zogauw we weer richting huis gaan gaat het meestal wel op een sukkelgangetje over. Maar het leuke van wandelen met een hond is dat je nog eens buiten komt.

En buiten is op het moment best wat te beleven.
Deze foto's heeft G. gisteren gemaakt. In de sloten in de buurt zitten hele ladingen jonge eendjes in allerlei stadia van schattigheid. Van gele, witte en bruine pluizebolletjes tot flink opgeschoten al-bijna-grote eendjes.

Vandaag toen we wilden wandelen wilde Tijgertje per se mee. We probeerden hem op te sluiten, maar we hadden onze hielen nog niet gelicht of hij was al naar boven gerend en hing dreigend uit het slaapkamerraam. Omdat we niemand tot zelfmoord willen drijven, en zeker de kat niet, gaven we toe en lieten we hem achter ons aan
wandelen. Of voor ons uit. Hij was enthousiaster dan de hond, dat was duidelijk. Alleen...zo jammer dat er in het park zovéel mensen met honden lopen. De eerste grote hond joeg hem de bosjes in. Na enig overredend ge"kom dan tijger" van A. kwam de kat dan toch weer tevoorschijn...om er door een volgende hond weer in gejaagd te worden. Nadat dit een paar keer gebeurd was besloot de kat dat het veiliger was om zich in de bosjes te blijven ophouden. Dit tot grote ongerustheid van A., die vreesde dat de kat ons niet meer zou volgen. Maar katten zijn slimmer dan je denkt, en Tijger kwam toch
gewoon samen met ons thuis. Al geloof ik niet dat hij nog eens met ons te wandelen gaat!!

~Met bezuinigen en afvallen gaat het ook heel goed. Ik ga ons weekmenu en de recepten even op mijn andere weblog gooien (www.idealdi.blogspot.com) want daar heb ik ook al erg lang niks gedaan!

Wandel en bezuinig voorzichtig... Posted by Picasa