Een nieuw jaar, een nieuw begin. Nou ja... gewoon het vervolg van het oude natuurlijk.
Met goede voornemens die we eigenlijk aldoor al hadden. Maar op de één of andere manier werkt het wel, zo'n nieuw begin. Net als de maandag aan het begin van de week.

Okee, de voornemens... het doorlopende krediet aflossen. Ein-de-luhk. Om dat te bereiken heel zuinig zijn. (Het gaat goed hoor! Vandaag net voor minder dan €80 boodschappen gedaan.)

Verder alleen nog biologisch vlees eten, en dat slechts twee keer per week omdat het duurder is dan gewoon vlees. Dus twee vliegen in éen klap, want minder vlees eten stond ook wel op het lijstje.
De reden? Een videootje over de behandeling van dieren in de bio-industrie. Zie: www.fonteine.com en scroll een beetje naar beneden voor het filmpje. Gegarandeerd dat je nooit meer een gewoon stukje varkensvlees lust.

Over vlees gesproken - ook afgelopen week weer de film "Supersize me" gezien (over McDonalds) en het boek van Morgan Spurlock, "Vet, vetter, vetst." ook over die film en andere etenswaardigheden.

Dit alles was genoeg om nu eens definitief te kappen met industrievlees. Je maakt mij niet wijs dat wanneer dieren zo behandeld worden dit geen invloed heeft op de kwaliteit van het vlees.

Afvallen - tja, dat staat min of meer nog wel op het lijstje, maar is eigenlijk veranderd in: gezond eten. Dus de suiker en de witmeelprodukten schrappen, ja hebben we ook al vaker gedaan, maar elke keer wordt het gemakkelijker en beter vol te houden.
En minder vlees, zie boven.
Volgens mij moet het dan met dat afvallen ook wel goed komen.
Posted by Picasa