Whisper met een vriendje
Het ging vannacht weer prima...


Whisper slaapt zelf altijd al wel vroeg dus we besloten gewoon om half tien naar bed te gaan, en wie er uit moest vannacht zou hem nog even buiten zetten... Ik heb hem dus om half twaalf nog even buitengezet, en ja hoor, hij deed wat. Daarna sukkelde hij ook zó z'n mandje weer in. En ik m'n bedje!!


Vanochtend konden we slapen tot ruim half zeven, dus ik ben tevreden!!


Cursus: we zijn gisteren voor de tweede keer naar Puppycursus geweest. Afgelopen week hadden we geoefend op 'zit' en komen. Nu gingen we oefenen op 'af' en contact maken. Nou... Whisper is best goed in 'zit', en ook 'af' wilde hij vlot leren, en zelfs komt hij (in huis) al meteen als ik hem roep... maar contact maken? aankijken? HO MAAR!!


Hij heeft gisteren de hele avond geweigerd me aan te kijken. Uiteraard keek hij wél als de cursusleidster z'n naam zei. Vanochtend lekker even geoefend, tijdens het wandelen. Hij gaat braaf zitten als ik het zeg. Maar als ik z'n naam zeg of hem roep, of gek doe, het maakt niet uit, hij vertikt het te kijken. Stilstaan (lang!!), negeren... niks hielp.


Hij bleef gewoon heel rustig zitten, deed net of z'n neus bloedde...


Uiteindelijk weer thuis... ik duik achter de computer. en wat doet Whisper? Gaat me aan zitten staren. Dus ik ff getest... Whisper is ergens anders, ik roep hem... ja hoor, komt meteen en gaat me hartgrondig aankijken. Wel tien seconden elke keer. Ik zal niet zeggen dat ik het snap. Ik was gister best onder de indruk toen de andere honden hun baasjes continue met de ogen volgden... en míjn lekkere hapjes geen enkele uitwerking hadden (cocktailworstjes in plakjes nog wel)


Maar wie traint nou wie???