Het is een verschrikkelijk drukke maand geweest. Drie keer in de week naar Sneek voor de hondencursus. Wel leuk, maar we zijn allemaal afgepeigerd.

Tussendoor besloten we de zolder op te ruimen. Zakken vol overtollige spullen zijn er weggegaan. De kastjes en de troep op zolder hielden elkaar in stand.

Dat was fijn! Ik heb heel wat spullen via Marktplaats weten te slijten zodat het nog wat opleverde ook.

Ondertussen hebben we zelfs de bank onder ons zitvlak vandaan verkocht.

Luister en geniet.

We hadden een leren bankstel - twee + driezits. Heel mooi, maar vooral 's winters, heel koud. we waren altijd ind e weer met kussens en dekens om het zitten draaglijk te maken.
Afgelopen winter hadden we dan ook gezegd dat we niet nog een winter op deze koude bank konden doorbrengen.

Een paar weken terug kregen we van onze buren (die gingen verhuizen) twee leuke fauteuils. Die konden mooi op de plaats van de tweezitsbank staan! de tweezits besloten we op zolder te zetten en later tesamen met de driezits te verkopen.

Maar helaas, na heel wat hangen en wurgen kwamen we erachter dat de bank echt niet naar de zolder kon.

Dusss... wat nu? Ik zette hem te koop via MP en binnen een half uur hing er al iemand aan de telefoon die de bank graag wilde kopen... maar eigenlijk m├ęt de driezits....

Wat nu? G. zei dat we het maar moesten doen. We raceten naar de kringloopwinkel, en vonden daar een (tenminste niet zo ouderwets) wit bankje, helaas wel met vuile vegen. Toch...ik voelde de vibraties...van de Ikea. G. keerde de bank op z'n kop, en ja hoor... het was een Ikeabank.
En als het bij Ikea wegkomt, kun je er donder op zeggen dat er losse hoezen voor te koop zijn.

Omdat de bank niet zo schoon was (maar, zo bleek, ongebruikt: er hadden spullen opgelegen in een leegstaande woning, vandaar de vegen!) kostte hij slechts 27,50.

Bij de Ikea hebben we nieuwe hoezen gehaald (brandweerrood en ecru) en zodoende hebben we nu een zo goed als nieuwe bank! En de oude hebben we verkocht voor een leuk bedragje!

Al met al zijn we dus lekker bezig geweest en ziet ons huis er weer beter uit. Nieuwe vitrages (van de buren), een ander gasfornuis (van de buren) een nieuwe bank, twee nieuwe stoelen. De zolder opgeruimd en netjes.