Omdat we niet op vakantie gaan hebben we bedacht maar eens wat leuke dingen in Friesland te doen, Vorige week zijn we naar Makkum geweest, deze week naar Sneek.
Voornamelijk omdat ik wist dat daar een RCN-camping zit, waar je altijd goedkoop kunt koffiedrinken. Dat leek me wel handig.

Het natuurgebied daar heet De Potten, en het bijbehorende meer het Pottenmeer. Met het Pottenstrand, tjonge, hoe komen ze op die naam???

Eerst gingen we naar het RCN centrum, en we troffen het, want juist vandaag was er vanalles te beleven. Er was een braderie en je kon er allerlei activiteiten doen, en het geld wat daarmee ingezameld werd is voor de Stichting Hulphond.

We hebben er eerst een hele tijd aan het water gezeten met koffie en later een broodje. Daarna zijn we gaan wandelen langs het Pottenmeer, waar het lekker rustig was, en veel speeltoestellen voor de kinderen stonden, zodat die zich ook wel vermaakten. Ze hebben dan wel schoenmaat 40, maar schommelen en op de wipkip blijft toch leuk...
Uiteindelijk het bezoek aan Sneek afgesloten in het Sneekermeerpaviljoen, met nog eens koffie/thee/ijsthee.

Al met al weer een leuke dag. Op de reis naar huis even langs Midlum gereden waar iemand een fietsmand voor de hond te koop had. Die iemand bleek nou weer net de direkteur van de nieuwe school te zijn. Toeval!

Dus Whisper kan in het vervolg ook mee op de fiets.

0 reacties: