Afgelopen weekend zijn we er ter gelegenheid van ons 15-jarig huwelijk (jaja!)even tussenuit gegaan. De reis ging naar het pittoreske plaatsje Doldersum (70 inwoners)in Drenthe. Alwaar het Boekenhotel staat. Voor info, check: www.boekenhotel.nl

Enniewee, het was daar dus erg leuk. Duizenden boeken, een erg goeie kok, en leuk ingerichte kamers. Helemaal mijn smaak. Heb er twee boeken uitgelezen, waaronder een David Baldacci van 311 blz.(Duister Lot)
Het uitzicht was ook prachtig, trouwens. Leuk,voor als je tussen de regels door nog even iets anders wilde zien.

We hebben in het nabijgelegen Vledder het museum voor Valse Kunst bezocht (ook echt een aanrader), waar het dankzij regen en naamsbekendheid heel druk was. Maar ook heel interessant. Alles over Han van Meegeren, Geert-Jan Jans(s?)en en anderen.

Toch spijt dat ik dat hertje van Van Meegeren dat vroeger in m'n kamer hing heb weggemikt, want het is nu toch wel iets meer waard dan vroeger, omdat de vervalser himself OOK alweer beroemd is geworden en dus duur.
De eigenaars van dit museum zijn er ooit mee begonnen nadat ze zelf per ongeluk een nep kunstwerk hadden gekocht. Nou ja, namaak is OOK kunst, maar het was in elk geval geen origineel werk van de ECHTE kunstenaar.


's Zondags in het Planetron in Dwingeloo de film Forces of Nature gezien, die heel indrukwekkend was. Over aardbevingen, tornado's en vulkanen. Als je dat ziet vraag je je af hoe de mensheid het tot nu toe heeft overleefd op dat dunne korstje aarde boven al dat vloeibare en gassige gesteente... brrr.

Dus we kwamen geheel en al uitgerust terug. Kunnen we er weer 15 jaar tegenaan.

0 reacties: