Na een goede nachtrust konden we 's Zondags aanschuiven aan het ontbijt. Uit een heerlijk buffet konden we zelf kiezen wat we gingen eten! J. had op de hotelkamer al even lopen rekenen 'hoeveel geld ze me bespaard had', want er hing een prijslijst van overnachten en ontbijten.
Het ontbijt was z'n uitgespaarde geld in elk geval wel waard.:)

Na het ontbijt werden de kinderen verdeeld over drie groepjes, en elk groepje ging met een gids op pad. Wij, stakkers van ouders, moes... wilden graag het vogelpark bekijken, en besloten te gaan voor de lange route.
Helaas was de grote vijver afgesloten, zodat alleen de korte route overbleef.
Geen probleem, dan maar een extra bakje koffie op een terrasje!

Ergens onderweg kwamen we het groepje tegen waar ook J. bij hoorde, ze hielpen de vogelverzorger met het voeren van allerlei vogels. Dus daar ben ik stilletjes achteraan gegaan zodat ik nog wat leuke foto's kon maken. Na het voeren kregen de kinderen nog speciaal-apart-extra de roofvogels te zien en mochten ze daar vragen over stellen. Het leverde een keur aan vreemde vragen, maar gelukkig weer mooie foto's op!

Hierna gingen we naar de Lori Landing, een grote kas waar de kleine papegaaiachtige vogeltjes los rondvliegen.

J. en haar mede-dierekteuren mochten helpen met voer maken (meloen, banaan) en daarna de vogels voeren - met nectar. (Wat ze met die bananen en meloenen hebben gedaan is mij een raadsel.)

Echt spectaculair en leuk! Zie de foto's.

Na al deze activiteit was het tijd om te spelen, Avifauna heeft een heel gezellige speeltuin met de hoogste glijbanen van Nederland(of zelfs van Europa?), een spookhuis, bootjes, een springkussen en nog meer leuks. Daar vermaakten de kinderen zich natuurlijk wel. Ze hadden ons, ouders, helemaal niet meer nodig ook.
Ach, en wij met onze chocomel of thee op een terrasje zaten toch ook best wel te geNIETen: Even NIET stofzuigen, even NIET koken, even NIET opruimen...Eigenlijk best wel lekker, chauffeur van de Dierekteur zijn!

Toen werd ons nog gevraagd wat we wilden eten voor de lunch. Patat met bijlage of pannenkoeken. Ik nam patat, J. een pannenkoek zo groot als een wagenwiel. Die ze dus ook niet opkreeg, maar dat gaf niks, want mama lustte nog wel wat. Ik zag meer ouders met restverwerking bezig. Sommige dingen zijn kennelijk toch universeel.

Toen was het officiƫle programma ten einde. We mochten nog blijven tot 18:00u als we wilden, maar ik was best moe, en wilde ook graag op tijd thuis zijn om 's avonds naar Solid te gaan. J. wilde er eerst niet van weten, maar bedacht al vrij snel dat ze toch ook wel weer op de Nintendo wilde (zucht) dus we konden zonder al te veel problemen vertrekken.

Het was een grandioos weekend, mede namens Carmen van Dorst, die alles enorm goed geregeld heeft. Hierbij maak ik dus nog even wat sluikreclame voor Avifauna: echt de moeite waard, gewoon EEN KEERTJE doen!

En al DIE ANDERE KEERTJES komen jullie natuurlijk gewoon allemaal naar Aquazoo Friesland!

0 reacties: