Heftig weekend gehad!!

Zaterdagochtend om half tien vertrok ik met J. naar Alphen aan den Rijn, voor de dierekteuren-meeting.

Eerste keer dat ik richting het grote, enge Amsterdam ging met de auto (Aii...8-baans snelwegen hoe overleef ik dat?) maar dankzij de dame van het navigatiesysteem zat ik steeds keurig op tijd op de juiste rijbaan. Geen file's, wel omleidingen, maar na twee uur rijden waren we dan toch op de plaats van bestemming aangekomen.

Om 12.00 werden we ontvangen, en doorgesluisd naar een leuk zaaltje waar de tafels al gedekt stonden voor de lunch. Tijdens het eten kon iedereen al even met elkaar kennismaken en ervaringen uitwisselen omtrent dierentuinen en di(e)rekteuren.

Daarna gingen we een vogelshow bekijken. Het was prachtig weer, en de vogels waren ook super. J. had voordeel van haar rode haar, want toen er een assistent uit het publiek gezocht werd, riep de vogeltrainster "dat meisje met dat rode haar' naar voren.

J. mocht een Zonparkiet vasthouden, Sunny genaamd. Leuk beestje, maar volgens mij had ze verwacht de Canadese arend (of zo) te mogen vasthouden - na alle grote roofvogels was dit best een ... eeh...KLEIN beestje.

Hierna gingen de dierekteuren vergaderen; Er lag voor een vergadering trouwens wel erg veel snoep op tafel...Alle kinderen kregen een rugzakje met twee leuke knuffels en informatie over alle dierentuinen. Ook kwamen ze nu meer te weten over het projekt dat ze gaan doen. J. mag zich gaan inzetten (lees: reclame maken) voor de West-Afrikaanse dwergkrokodil.

Ook maakten ze twee schilderijen, éen van een wereld zonder zorg voor de natuur, éen van een wereld mét zorg voor de natuur. Deze werden later overhandigd aan de direkteur (of voorzitter??) van de Vereniging van dierentuinen. Er was ook weer pers bij; op éen van de bovenstaande foto's staat een mevrouw van de Telegraaf notities te maken, op een andere foto wordt J. geïnterviewd en gefilmd door (of voor) de AVRO, voor het programma "Druk m'n snor" - dat programma wordt waarschijnlijk in december uitgezonden, en ze zijn er twee dagen voor aan het filmen geweest.

De ouders werden min of meer aan hun lot overgelaten, maar wél met een badge zodat we gratis koffie en thee konden halen. En met een zonnetje op een terrasje hebben wij ons wel vermaakt.

Na dit officiële gedeelte ("Mam, ik heb een voorraadje snoep in m'n rugzak gestopt hoor, want ik had er net even geen zin in, en dat vond ik wel zonde...)mochten we met de kinderen naar het motel.

Kinderen moesten gewassen en omgekleed afgeleverd worden bij de receptie om 17.00, en wij, ouders mochten beslist NIET kijken! HMMMM...

Enfin, nog een half uurtje later stonden ook de ouders gewassen en omgekleed bij de receptie, waar we werden afgehaald. We liepen naar de overkant waar een mooie rondvaartboot klaar lag. En een rode loper.

Ja, want onze kinderen werden in twee witte limousines weer aangeleverd! Een limousine mét een bar, en met (kinder)champagne! J. stuiterde er haast van zo leuk vond ze het. Ze hadden in de limo een half uur door Alphen aan den Rijn gereden om te proeven van het dierekteursbestaan. En maar wuiven uit het raampje!

Op de partyboot hebben we tweeënhalf uur gevaren; Er was eten, (pasta, pasta, pasta en nasi - de broodjes en de salade waren ongelukkigerwijs aan wal blijven staan)en drinken en ijs na.
Er was oo...ER WAS OOK MUZIEK!!! WAT ZEG JE?? MUZIEK!! HOOR HET NIET ZO GOED WANT DE MUZIEK
was dus oorverdovend

De kinderen werden dan ook wel erg moe, zo tegen 20.00 uur; Gelukkig waren we om half negen weer aan wal, en konden we naar bed.

Op de onderste foto: J. met S., haar nieuwe vriendinnetje, in de boot.

0 reacties: