Even reclame maken voor dit hele leuke boek..."Hap Slik Weg. Waarom we meer eten dan we denken of willen"....

Dat is nou typisch iets wat ik me geregeld afvraag, zoals je je kunt voorstellen.

In het boek Hap slik weg laat voedselexpert Brian Wansink zien waarom u zich meestal niet realiseert hoeveel u eet, wat u eet – en waarom u eigenlijk eet. Het beantwoordt vragen als ‘Smaakt voedsel van een bekend merk echt lekkerder? Bepaalt de grootte van uw bord hoeveel honger u hebt? Hoeveel zou u eten als uw soepkom telkens stiekem bijgevuld werd?’ En ‘Waarom eet u altijd te veel in ‘gezonde’ restaurants?’


Het is dus geen boek over diëten. Het is een boek over onderzoeken naar wanneer mensen meer eten. Hoe het komt dat je ONGEMERKT meer eet. Heel handig voor als je kinderen lastige eters zijn...zo laat je ze stilletjes meer eten dan ze doorhebben.

Erg leuke onderzoeken en voorbeelden, over hoe we allemaal beïnvloed worden JUIST als we denken dat dat niet zo is. De invloed van merk, muziek, kleur, variatie, hoeveelheid, omgeving en gezelschap.

Maar je kunt het uiteraard ook omdraaien...en stilletjes, ongemerkt MINDER eten dan je zelf denkt. En wat blijkt, als je per dag 100-200 calorieën minder eet, merk je daar niks van in je gevoel. Je hebt geen last van dieetstress, het voelt niet als afzien. Maar het scheelt je wél een pond per maand...

En die 100-200 calorieën kun je jezelf ongemerkt laten voorbijgaan met de trucjes uit dit boek...

0 reacties: