Eergisteren ontvingen we een mooi krantje van de Friese Bibliotheken. Ze hebben een nieuwe website en hadden en leuke actie bedacht om die site te promoten. Op elk krantje stond een code, die kon je invoeren op de site www.ontdekdebieb.nl en dan kreeg je een pincode. Woensdag 12 december vanaf 12 uur kon je dan met die pincode op die site terecht - dacht ik.

Maaar...om 12 uur, Woensdag, ontdekte ik dat het niet ging om de site, maar dat je naar de bibliotheek moest met je code, om die uit te proberen op een kluis.

Dus ik om een uur of 1 G. gebeld, of die even met mij naar de bieb wilde (ik had niet zoveel fut om te gaan fietsen, was een beetje draaierig die dag). Eigenlijk had hij er geen zin in, maar goed, hij kwam dan toch. Om half twee stonden er al zo'n tien mensen voor de deur van de bibliotheek te wachten. Toen de deur openging zag ik meteen waar de kluis stond, dus ik vroeg nog even aan een bieb-dame of ik dat allemaal zelf kon doen, en ja hoor, dat mocht.

Dus ik tik m'n code in...en het lichtje wordt groen. Oh, okee...?

Ik trek die kluis open, maar ik zie niks liggen...naja, zou iemand anders me voor zijn geweest??? Maar eigenlijk kan dat niet, ik ben de eerste die bij die kluis staat...ik voel iets op m'n schoen vallen, en vis een piepklein sleuteltje op. O. een sleuteltje.
Omdat ik dacht dat er een prijs in die kluis zou zitten, weet ik even niet wat ik met dat sleuteltje moet. Dus ik vraag aan de wederom passerende bieb-medewerkster: "Uhhh, weet u wat ik met dit sleuteltje moet doen??"

De dame begint gelijk te roepen: "OOOOH!!?? heeft u de KLUIS opengekregen???" Ehm...jah...
Alle collega's erbij, fototoestel erbij...met het sleuteltje moet ik een schatkist openmaken. Dat doe ik, en weer schrik ik, want ik zie niks liggen in die schatkist.
Maar in het deksel zit een opgerold stuk papier. Dus ik rol hem open...denk aan al die leuke prijzen (nintendo wii, fiets, senseo,) die je kunt winnen.
En ik lees.
Gefelciteerd! U hebt de reis naar Barcelona+ een DE koffiepakket.

Een reis naar Barcelona? O, daar had ik zeker overheen gelezen...niet gezien. De dames beginnen te klappen en te juichen: "JE hebt de hoofdprijs gewonnen!! De hoofdprijs!!"

Tja, wie houdt er nou rekening mee dattie gelijk de hoofdprijs trekt... in elke bieb in Friesland was een kist met éen prijs, en ze wisten niet welke prijs er in de kist in Harlingen zat.


JIIIEEHAAAA- de hoofdprijs!!! Barceloooonaaaaa....(denk Queen)

Wat het verder inhoudt weet ik nog niet, het is een lang weekend voor 2 personen in een viersterrenhotel, inclusief vliegreis (ieek...ik heb nog nooit gevlogen!)en de rest horen we vast wel bij de officiële prijsuitreiking.

De rest van de middag had ik hoofdpijn van de schrik!

1 reacties:

lovelife2themax zei

Nou, supertje gefeliciteerd hoor! Lekker genieten...en vliegen is niet eng! Zelfs ik heb al eens gevlogen ...voor mn plezier....in een 4 persoons rammelbakvliegtuigje. Als je het opstijgen eenmaal voorbij bent is het echt heel erg super!!! Wel bij het raampje gaan zitten hoor!

Enne...je bent toch niet zo'n miep die de vakantie maar voorbij laat gaan om een vliegtuig ritje?
Gewoon niet bij nadenken en doen!!!!

chrisjuh