Even tussendoor, twee simpele maar lekkere recepten. Het ene komt van het weblog van Vrekje, het andere uit een kinderkookboek.
---------------------------------------------------------
Truffels:

1 eetl. boter
4 eetl. cacaopoeder
1 blikje (300 ml)gecondenseerde melk (fries meisje)
hagelslag/cacao

Smelt de boter in de pan.
Voeg de cacaopoeder toe, roer het glad.
Voeg de gecondenseerde melk toe.
Roeren met een houten lepel totdat het kookt en dik wordt.
Laat ca.15 min. afkoelen, daarna in de koelkast totdat het opgestijfd is.

Wrijf je handen in met boter, maak er balletjes van.
Rol deze balletjes door hagelslag of cacaopoeder.

---------------------------------------------------------

Chocoladetoetje

150 gr. witte OF melkchocolade
2,5 dl slagroom
1 zakje vanillesuiker
chocoladesaus/vlokken

Smelt de chocolade au bain marie.
Klop slagroom met vanillesuiker tot yoghurtdikte.
Doe de gesmolten chocola bij de slagroom.

Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Maak met twee lepels ovaaltjes, leg op elk bord twee ovaaltjes.

Giet de chocoladesaus er omheen.
Versier met vlokken, cacao of poedersuiker.

0 reacties: