Ik lees elke dag even het weblog van Vrekje. http://vrekje.web-log.nl/
Er is tenslotte niets leukers dan iets lezen over mensen die met dezelfde dingen worstelen als ik zelf.

Vrekje heeft toevallig ook een eigen bedrijf en twee kinderen, en is ook dol op koken en bakken, én op bezuinigen. Nou ja, of ik daar nou echt dól op ben weet ik niet, maar ik zie het wel als een leuke uitdaging - als het dan toch moet. Dus raakvlakken genoeg.

Op de site van Vrekje ontdekte ik weer een ander leuk weblog, namelijk die van een home-made millionaire - geen lotto gewonnen, geen erfenis gehad...gewoon gewerkt en zuinig geweest. http://millionairemommynextdoor.blogspot.com/

Tjonge, dat biedt perspectieven!

Wat geld betreft...(en eigenlijk wat alles betreft), ben ik best heel erg tweeslachtig. Aan de ene kant kan ik er helemaal voor gaan en bezuinigen tot we een ons wegen, aan de andere kant zijn kleren, tassen en schoenen - oja, en boeken natuurlijk - toch ook wel weer errug leuk.

Enerzijds vind ik het onzin om dingen te hebben omdat je 'niet meer zonder kunt in deze tijd' (MP3 speler, laptop, digitale camera, LCD-tv) - maar aan de andere kant heb ik vroeger vaak genoeg 'zonder' gedaan (TV, nieuwe kleren) om nu wel eens te willen voelen hoe het dan is om ze wel te hebben. En soms voelt het heel fijn. :)Vooral die TV.

Soms voelt het hebben van dingen voor mij ook als een last. Het bezit van een auto heeft eerst heel zwaar gedrukt, ik vond het een enorme verantwoordelijkheid.

Nu er een paar deuken inzitten kan ik er langzamerhand mee leven, maar je geeft zoveel geld uit aan een auto... het is dat G. hem voor z'n werk nodig heeft. Anders hadden we er vast nog steeds niet éen gehad. Een caravan, aanhangwagen, of boot hoef je hier dan ook niet te verwachten - nog meer dingen waar je voor moet zorgen en die geld en ruimte en tijd kosten.

Aan de andere kant (ja, daar komt m'n slechtere ik weer boven) zitten we ons nu al te vergapen aan die leuke 'vrekkenbak', de Dacia. Voor als we óoit een andere auto kopen.

Maar dan mogen we dus eerst wel eens gaan sparen.

En dat betekent dan toch weer...bezuinigen.
Dus laat ik me inspireren door die leuke sites. En houd ik de hand voorlopig op de knip. Goed he?!

1 reacties:

lovelife2themax zei

heeej, ik zit in de bieb te internetten en wilde ff een berichtje voor je posten. T gaat hier goed. De kamer is helemaal af.
Er is veel gesneuveld tijdens het verhuizen maar het meeste heb ik weer op kunnen lappen. Komende week gaan we bezig met de keuken....

alles goed bij jullie ? ( ik check ong eens per week mn mail in de bieb), dus ff in t voren en achteren kletsen graag hahahahaha.

rustig aan en de groetjes daarzoooooo.

chrisjuh