Woensdag 30 januari een leuke middag beleefd in Artis. J. was uitgenodigd in haar functie van dierentuindierekteur, om aanwezig te zijn bij de kick-off van het jaar van de kikker.

Kikkers en andere amfibieën schijnen namelijk in rap tempo te sterven, door een schimmel. Dus is er een jaar van de Kikker ingesteld om aandacht te vragen voor deze beestjes.
In elk geval, op naar Amsterdam dus. We werden leuk ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. (Heerlijk, brownies!) Kikker van Max Velthuis was er, en Harry Sacksioni. (www.harrysacksioni.nl)

Verschillende andere kinderdierekteuren waren ook op komen dagen, dus het was een vrolijk weerzien.
De direkteur van Artis hield een praatje, en daarna de mevrouw van de stichting Kikker (ofzo...?) en daarna speelde Harry Sacksioni het leuke liedje Paddentrek. Dat liedje is op cd gezet en voor €3,50 kun je die cd kopen, en zo steun je dan de Kikkers. De cd is te koop via de dierentuinen en via de site van Harry Sacksioni.

Daarna mochten de dierekteurtjes samen met Kikker over een slootje springen, en toen was het jaar van de Kikker geopend!

Daarna waren er nog weer hapjes en drankjes, en ik heb mezelf gezellig onledig gehouden met de familie Sacksioni. Vader en moeder van de artiest waren aanwezig, al dik in de tachtig, maar dat was ze niet aan te zien. Vader (86) ging zelfs 's avonds nog naar de Arena om Ajax tegen PSV te zien spelen! Helaas verloor Ajax die avond...

De kinderen kregen bij vertrek ook nog een leuke Artis-de-Partis muts, nét nieuw in de winkel van Artis. En zo werd er deze middag weer heel wat reclame gemaakt. :)

0 reacties: