In het hotel op de foto met Pluto.


Ontbijt in het Disneypark!


G. vindt een vriend.

Met Alice en de gekke hoedenmaker.


Raam in het kasteel van Doornroosje.

In elk meisje schuilt een prinses...toch?


Once upon a Dream Parade.Candleabration.


Kasteel bij avond.
Vrijdag 7 maart - Fantasyland


Helaas een beétje te vroeg wakker geworden, 06:00, maar ach. We gingen eten in Au Chalet de la Marionette. Dat was een feest, lekker eten, ook hier waren we net voor de grote drukte aan. (07:30)
We hebben wel een paar broodjes meegesmokkeld voor tussendemiddag. Voor vandaag stond Fantasyland op het programma.

We begonnen met It's a small world, omdat A. ons daar al weken over doorzaagde. Omdat we toch bezig waren, en er geen rij stond hebben we deze attractie drie keer achterelkaar gedaan, en daarna hadden we het dan ook wel gezien.

Hierna in de doolhof van Alice geweest. Dat vonden de kinderen natuurlijk prachtig.

Toen hebben we een Fastpass voor Peter Pan gehaald, en daarna hebben we wat rondjes gedraaid op de Carroussel, wat weer pret was voor de hele familie. De Fastpass voor Peter Pan was geen overbodige luxe, want er stond een enorme rij. Wij konden zo doorlopen :) Ik vond het een beetje erg snel voorbijgaan, en ik was blij dat ik daarvoor niet een uur had hoeven wachten. Het deed vaag denken aan de Droomvlucht van de Efteling, maar die is natuurljk véeeel mooier!

Hierna deden we de bootjestocht door Sprookjesland (Le pays des contes de Fées) en die was wel aardig. Achteraf, na lang nadenken vonden we dit allemaal de minst leuke attractie. Hoewel het ook niet slecht was.

Hierna gelijk in de rij gaan staan voor de rondrit met het circustreintje, we konden eigenlijk bijna gelijk doorlopen. Dit vonden de volwassenen leuk, de kinderen vonden het eigenlijk iets te snel gaan.

Hierna deden we met J. de Pinokkio rondrit, want A. is nogal angstig aangelegd en durfde niet. Ze was bang dat het een soort rups of achtbaan zou zijn. Ik vond het wel een grappige attractie, vooral de kooi vond ik leuk gedaan. Maar ja, omdat ik vroeger ook zo'n bangerik was, heb ik eigenlijk ook nooit veel beleefd. Dus mijn mening zal wel niet maatgevend zijn voor die van de gemiddelde Nederlander.

Daarna A. overgehaald om wél mee te gaan in Sneeuwwitje, ik verwachtte iets soortgelijks als Pinokko. (Dus een rondritje door bepaalde scenes) Dat klopte ook wel, alleen was Sneeuwwitje veel 'enger' dus nu vond J. het niet echt leuk, maar de rest vond het een hele leuke attractie.

Tussendoor bekeken we trouwens steeds winkeltjes, en gingen we naar de wc enzo, maar goed, dat hoef ik niet elke keer te vertellen, dat wordt wat saai natuurlijk. ;)

Anyway, toen was het kasteel van Doornroosje aan de beurt. Dat was leuk, mooie foto's gemaakt van de ramen. De draak in de kelder was ook grappig, zolang als het duurde. Het winkeltje was verreweg de leukste attractie daar, met de glasblazer en het prachtige kasteel van 25.000 euro.... We keken onze ogen uit daar!!!

Omdat we deze dag de beste plaats voor de Once upon a Dreamparade wilden hebben, op tijd iets gegeten bij Casey's corner, en daarna onze plekjes ingenomen. HIer hebben we dus wel 45 minuten voor gewacht, maar we hadden dan ook een mooi uitzicht!!

Hierna wilden we iets gaan eten, omdat we tot 19:00 op het park wilden blijven. Ik had op mijn lijstje gezet: Toad Hall of Bella Notte. Eerste naar Bella Notte gewandeld, maar toen ze zag dat het een pizzeria was, had A. bezwaren (Ze wordt misselijk van knoflooklucht). Dus besloten we naar Toad Hall te wandelen, maar dat vonden we een erg ongezellige keet. Volgende op het lijstje was Hakuna Matata...wij kwamen daar, en er was een deur open maar het restaurant was overduidelijk gesloten. Heel vreemd. Dus probeerden we Fuente del Oro, daar werd ons gezegd dat het restaurant dicht was (er zaten wel mensen te eten). En dat alle restaurants om 17:00 dicht gingen, behalve die in de Main Street...Dit vonden wij wel vreemd, wie gaat er nou om etenstijd een restaurant sluiten?!!

Toen hebben we maar in een broodjeszaak een broodje gehaald, en gewacht op de Candleabrationshow. Eerlijk gezegd viel het ons tegen dat het maar zo kort was, daarvoor hadden we ons al die ellende met die restaurants op de hals gehaald...én een half uur gewacht in de regen....voor 5 minuten show?!! Maar aan de andere kant waren het natuurlijk wel vijf héle spectaculair mooie minuten...prachtig fotomateriaal!! Hierna weer naar het hotel en slapen.....

0 reacties: