We besloten vrijdag om voor het raam aan de voorkant toch maar een rolgordijntje erbij te nemen, ivm met de zon op het computerbeeldscherm en de tv, en de inkijk 's avonds. Het was slecht weer, even naar de Gamma kon er wel af, G. kon toch nog niet werken.

Stiekem had ik bedacht dat de rolgordijnen aan de achterkant ook wel aan vernieuwing toe waren...die zaten er al weer tien jaar, en de kleur geel hebben we inmiddels al weer een tijdje uit de woonkamer verbannen; Een fris wit of creme rolgordijntje zou de boel wel opfleuren.

Maar dat viel even tegen. Bij de Gamma zouden we voor éen raam maar liefst €100 kwijt zijn...een beetje teveel om dan gelijk voor twee ramen te doen. Eigenlijk so wie so wel veel. Even nagevraagd bij de kassajuffrouw of er op korte termijn nog een aanbieding zou zijn...ze vertrouwde ons toe dat op Paasmaandag alle Gamma voordeelkaart-houders 10 % korting op hun aankopen zouden krijgen. Aha...dank u wel!! Even wachten zou dus geld opleveren.
Maar thuisgekomen besloten we toch even de aanbiedingen van de andere bouwmarkten online te bestuderen. Bij de Karwei was maar liefst 15 % korting op de rolgordijnen...en de Karwei zit dan wel 10 km weg, maar dat loont natuurlijk wel.
En de Kwantum? Weliswaar 40 km van ons vandaan, maar toch, als ze een leuke aanbieding hadden? Helaas hadden ze daar uberhaupt geen rolgordijnen.
Omdat we in gedachten al in Leeuwarden zaten, inmiddels, viel de volgende winkel ons eenvoudig in... IKEA (daar gaan we weer)...Zit dan wel in Groningen, maar toch...

Gauw de website gecheckt. En jawel, rolgordijnen (Keus: Wit of zwart, in de lengte die wij minimaal nodig hebben) voor...€45 euro. Oftewel: Dan konden we vóor en achter nieuwe rolgordijnen ophangen, plus heen en weer rijden, voor ongeveer hetzelfde bedrag dat we bij de plaatselijke bouwmarkt kwijt zouden zijn geweest aan slechts éen rolgordijn!! En dan waren ze nog verduisterend ook, dus eigenlijk bij de bouwmarkten nog duurder geweest.

Er is eerlijk gezegd weinig voor nodig om ons naar de IKEA te krijgen, dus dit kwam natuurlijk erg goed uit. Wel waren we zo praktisch om in Leek bij onze vaste groothandel wat noodzakelijke werkspullen te halen voor G., zodat de reis tot aan Leek & terug nog aftrekbaar is ook. Zakelijke kosten, tenslotte.

Ons 'recreatie'-spaarpotje aangesproken voor een lekkere maaltijd bij de Ikea, en iedereen was weer gelukkig.

En hoewel mijn geliefde neef de Ikea "Het Sodom en Gomorra van de hebberigheid" noemt, kan ik mij niet aan het gevoel onttrekken dat wij weer eens heel voordelig uit zijn geweest.

De rolgordijnen hangen inmiddels, en het is inderdaad een verbetering.

0 reacties: