Afgelopen zaterdag mochten wij ons in het kader van het kinderdierekteurschap van J. weer eens naar Avifauna begeven. Daar zou bekend worden welk project de meeste stemmen behaald had, én de aftrap gegeven worden voor de nieuwe dierekteuren-wedstrijd.

Avifauna weten we inmiddels blindelings te vinden, dit was de derde keer alweer. Maar het blijft de moeite waard. Toen we aankwamen kregen we eerst koffie met een stukje gebak. Daarna werden de ara's losgelaten, en werden alle dierekteurtjes in het zonnetje gezet; Over zon gesproken... het zonnetje scheen alwéer, volgens mij heeft Avifauna daar patent op ofzo...telkens als we daar komen is het een stralende dag. Daarbij kregen ze een oorkonde en een foto. De ambassadeur van de Fillippijnen was ook aanwezig om het gewonnen bedrag voor de neushoornvogel in ontvangst te nemen.
Toen werden we vergast op enkele Filippijnse dansen door een dansgroep, waarbij de mooie jurk van éen van de dames het meeste applaus oogstte.

Hierna gingen we lunchen. En wat voor lunch. Een buffet met salades, friet, frikandellen, kroketten, kaassoufflees, poffertjes, pannenkoeken, hamburgers, worstjes, verschillende soorten rauwkost, beenham, luxe broodjes, vleeswaren en kazen, ijs, bavarois, soesjes en tompoesjes...noem maar op. Daar hebben we dus wel genoten! Ook van de champagne, die we erbij kregen...

Omdat het al de tweede keer in Avifauna was voor de dierekteurtjes, was het middagprogramma voor de verandering in Blijdorp. Daar waren we nog nooit geweest. Wat we ervan gezien hebben (het oceanium) was alvast heel erg de moeite waard, vandaar dat we in Juli met plezier nog een keer gaan.

Ik vind Blijdorp een mooi natuurlijk opgezet park. Heel anders dan Artis waar ik zowat depressief vandaan kwam, met al die beesten in hokkerige...hokken.

Heel apart dat er een snelweg én een spoorlijn door/over de dierentuin lopen (hmm, rijden zou beter gezegd zijn) maar de dieren schijnen er geen last van te hebben.

J. en de andere dierekteuren kregen een rondleiding achter de schermen (natuurlijk!) en een getuigschrift, en een hele mooie groepsfoto. Alweer.
J. heeft zelfs een wurgslang mogen aanraken...Ook kregen ze nog een tasje met inhoud: knuffeltje, boekjes en een blik BlijDROP (Errug leuk gevonden dat!)

Omdat we de hond weer om 18:00 moesten ophalen, gingen we daarna snel naar huis.
Het was weer een leuk kinderdierekteuren-uitstapje. Dankzij J. hebben we weer heel wat beleefd, zoals voor het eerst met de auto naar Rotterdam (ja ja, zelfs G. was nog nooit daar geweest met de auto!)en een champagne-lunch.


P.s. Ik heb net even de website van Avifauna gecheckt...alleen de lunch was voor ons vieren al €103 euro waard....

0 reacties: