Inspiratie

Vandaag is het zondag en heb ik niks uitgegeven. Eitje.

Daarom wil ik wat inspirerende boeken en websites delen. Inspirerend op financieel vlak, in dit geval.

Gisteren las ik het boek One red Paperclip van Kyle McDonald, de jongen die een rode paperclip uiteindelijk wist te ruilen voor een huis. Ik heb net de website even bekeken (www.oneredpaperclip.blogspot.com) en het schijnt dat hij verder gaat: Het huis staat nu te ruil. Dus heb je iets voor hem - caravannetje ofzo - doe een ruil-bod!

Trouwens, tik voor de grap eens 'ruilen' in op Marktplaats...er staat genoeg te ruil!

http://www.vrekje.web-log.nl/

http://www.ericaverdegaal.nl/
(Financiele tips)

http://millionairemommynextdoor.blogspot.com/
(Een dame die miljonair is geworden, gewoon met werken en zuinig zijn.)

http://tenaday.web-log.nl/mijn_weblog/ (Iemand die probeert elke dag tien euro te verdienen, naast haar werk.)

www.mijneerstemiljoen.eu (Niet dat ik echt voor een miljoen ga, maar het idee dat rentenieren haalbaar is, is best leuk.)

Verder het weblog van Schuldige, (staat een aantal posten hiervoor genoemd) die inmiddels niet meer schuldig is, en ook met zijn log gestopt is; Toch is het leuk om het te gaan lezen. Het geeft de burger moed.

Wat me vooral opvalt bij de succesverhalen is dat men gewoon begonnen is, en niet eerst aan allerlei beren op de weg heeft gedacht. Gewoon doen wat je hart je ingeeft lijkt het motto dus, als je iets wilt bereiken. En uiteindelijk wordt het(soms) opgepikt.
Een gat in de markt 'zoeken' werkt dus niet. Doe wat je leuk vindt, en soms blijkt dan dat je per ongeluk in dat gat in de markt bent terechtgekomen.
De succesverhalen zijn van diegenen die zich niet laten tegenhouden door anderen of hun eigen beperkingen (of beperkende gedachten). En ook: De reis is net zo belangrijk als het doel. Dát levert de mooie verhalen op.

0 reacties: