We hebben nog steeds geen enkele film gehuurd of gekocht. In plaats daarvan hebben we vorige week weer een dvd box die - verwaarloosd en nog steeds ingepakt - in een la lag, opengetrokken, en de kinderen kennis laten maken met een van onze favoriete series van de jaren '90.... Vrienden voor het Leven.
(Bij gebrek aan beter, want we hadden alle Toen was geluk heel gewoon dvd's al bekeken en de nieuwe box is nog niet uit.)

Vrienden voor het leven, dat was toch een errug leuke serie. G. en ik lagen vroeger al dubbel omdat Ellen en Eddie zo op ons leken. Nu liggen de kinderen dubbel omdat ze ons er in herkennen.

Ellen die hen volgens Eddie, "elk halfjaar weer op een bio-neurotisch dieet zet". Eddie daarentegen SMULT van e-nummers en kleurstoffen, in (G.) zijn favoriete toetje. Ellen die alles wil opruimen, Eddy die alles wil bewaren omdat overal "emoties aan zitten". Ellen die voor het milieu en om te bezuinigen de kachel uit zet, en wc-papier knipt van broodzakken. (Oké, zo ver ga ik nog net niet...maar het is wel herkenbaar.)

Dus nostalgie ten top. En grappig om te zien dat we niks veranderd zijn. Een beetje ouder natuurlijk, maar verder niet.

En dat hadden we allemaal gemist als we niet deze maand de Uitdaging hadden gehad. Kun je nagaan.
Helaas betekent het wel dat we nu ook de overige seizoenen van Vrienden voor het Leven willen hebben. Maar ja, zoals een groot strateeg ooit al sprak: Elk voordeel heb z'n nadeel.

0 reacties: