Nou, zondag is een makkie. De winkels dicht (meestal dan toch), dus geen kans om iets te kopen. Zolang als Ikea maar geen koopzondag heeft, redden we het wel.

Ik moet toegeven dat het dus eigenlijk best een soort gewenning is, zoals ik gisteren ook meldde.
Net als een roker die, vlak voor hij stopt, nog even een heel pakje wegpaft, hebben wij op 31 juli nog even de Ikea onveilig gemaakt. Okee, het was toeval, we waren er in de buurt, en we hadden honger, en Ikea heeft goedkoop maar lekker eten;
Maar dat goedkope eten werd gevolgd door een snel rondje door de winkel en afrekenen bij de kassa ter waarde van 128 euro. Jawel. Omdat 'het nog geen augustus is' 'kon het nog'. Het gevoel een hele maand lang niks te kopen riep ook het graaigevoel op. Laten we nu nog iets kopen, zolang het nog kan.

Belachelijk eigenlijk.

Maar daar kom je pas achter door zo'n experiment als dit. Als we NIET augustus tot anti-koop-maand hadden bestempeld, hadden we al deze gevoelens niet (h)erkend.

Of we hadden so wie so al onze gevoelens gesust met het kopen van dingen. Geen grote dingen misschien, maar toch. Gezelligheid wordt gematerialiseerd door een 'filmpje huren'. Blijdschap wordt vertaald naar extra lekkere dingen kopen.(Chagrijn wordt trouwens óok vertaald naar extra lekkere dingen kopen.) Somberheid valt op te lossen door jezelf verwennen met een nieuw make-up artikel. Ontevredenheid druk je de kop in met een zelfhulpboek.

Dus ik ben benieuwd bij welke gebeurtenissen we deze maand een (pavlov) koopreactie krijgen.

P.S. G. kreeg vanavond de opwelling om een film te huren (jazeker, Jericho drong zich weer op), hij wilde het van z'n zakgeld betalen. Maar na enig overleg besloten we het toch maar niet te doen, (ook al was het niet tegen onze uitdaging-regels) en eerst de dvd's te bekijken die nog liggen. Goed he?!

1 reacties:

oma zei

ik schoot wel even in de lach
want weer hel raak getypeerd,


mamma