Jawel, hij is er toch gekomen, de ronde tafel.

We zagen een leuk exemplaar voor 12,50 bij de kringloopwinkel (het blad was niet zo mooi meer), maar twijfelden nog omdat we de oude tafel niet willen weggooien - maar we waren er ook niet zeker van dat hij wel naar zolder kon. De tafel is namelijk nogal GROOT. Bij twijfel niet doen is ons motto, dus we lieten de tafel waar hij was...

Maar een paar dagen later zat die ronde tafel nog steeds in mijn gedachten. Voor 12,50 uitproberen of een ronde tafel je inderdaad bevalt...is een kans die je niet snel weer krijgt.
Dus heeft G. met bloed zweet en tranen de oude tafel uit elkaar gehaald, en hebben we daarna geprobeerd of het blad en het onderstel afzonderlijk van elkaar de draai naar de zolder konden halen. Verrassend genoeg lukte dat! Nu heeft G. op zolder dus een fijne grote tafel voor zijn ministeck-projecten en andere soortgelijke activiteiten.

Maar toen moesten we dus nog naar de kringloopwinkel om te kijken of de tafel er nog steeds was...

En ja, hij was er nog. Hij paste OOK nog eens achterin de auto, dus snel de tafel meegenomen.

En bevalt het? Ja, het bevalt heel erg goed. De tafel neemt veel minder ruimte in dan de oude tafel, maar evengoed kun je er wel met 8 mensen aan zitten. En zoveel mensen zijn hier nooit, dus hij is groot genoeg. Het zit ook veel gezelliger aan een ronde tafel. En je kunt je onmogelijk stoten aan de hoeken, want die zijn er niet.En onze lekker zittende stoelen passen eronder.

Bij de Ikea (laat ik het daar verder maar niet over hebben)hebben we een paar leuke lapjes stof gekocht om als tafelkleedje te dienen zolang ik het blad nog niet geschuurd en gelakt heb.

Iedereen weer blij.

0 reacties: