Tsss. En was ik nog vergeten te schrijven dat de Trekpleister heropende en dat uiteraard de kinderen de reclameblaadjes hier spellen en ontdekt hadden dat je bij wijze van openingsstunt 100 gram schepsnoep kreeg voor 25 ct.

Ze kennen de prijzen van schepsnoep van alle winkels 10 km in de omtrek, dus kwam het verzoek of ze daar wat van mochten halen.
Met de nodige argumenten uiteraard ("maar we hebben kring dit weekend" - tja, dat is een zwaar geval van troostvoer nodig hebben, dat begrijp ik ook wel) dus vooruit maar weer. Voor een paar centjes snoep halen, oké dan maar.

Onderweg berekenden ze plotseling dat je dan een kilo had voor 2,50 en dus hebben ze alledrie (jawel, G. ook) een kilo snoep geschept. In plaats van éen kilo met zijn drietjes te delen...

Verdedigend zeiden ze nog dat de dokter er met zijn kinderen ook stond te snoepscheppen. "Ja, ja," mopperde ik "en het wordt gesponsord door de tandarts zeker?" - waar we overigens morgenvroeg naartoe moeten op controle.

Ik denk dat ik in het verkeerde gezin zit. Ik wou net weer op de biologische, ecologische, gezonde toer, ja?! Moet dat allemaal meteen weer gesaboteerd worden? Ik doe het ook voor jullie hoor!
Zou iemand die 16 jaar in het verkeerde gezin zit ook nog Oprahtief te redden zijn?...

0 reacties: