A. wil graag wat extra bijverdienen, maar haar krantenwijk heeft ze wegens tijdgebrek en een onhandig rooster moeten opzeggen. Dus wat nu?

Ze besloot om (net als oma) maar eens wat tijd te spenderen aan het meedoen aan wedstrijden. Oma had haar voorgerekend dat ze elke week anderhalf uur aan het bezorgen van kranten kwijt was, en dus nu anderhalf uur per week kon besteden aan wedstrijdjes zoeken en invullen, en opsturen. En als ze dan iets leuks wint, dat ze dan gratis iets leuks voor zichzelf heeft; Als ze iets wint wat ze niet zo leuk vindt kan ze het verkopen en zo wat geld vangen.

Zo gezegd zo gedaan. Vorige week zondag heeft A. er een uurtje aan besteed, en niet zonder resultaat. Afgelopen maandag kwamen er drie T-shirts binnen, en gisteren twee kaartjes voor Walibi.
Die kaartjes heeft ze als (trouwdag)cadeautje aan G. gegeven - die is dol op dat soort attractieparken, in tegenstelling tot A. - zodat ze ook nog geld voor een cadeautje uitspaarde.

Met een uitstapje van school won ze dezelfde week ook nog een pet met handtekeningen van soapsterren - iets wat haar zelf niet interesseert, maar een fan misschien wel. En dus is het wellicht verkoopbaar.

En zo werkt ze alsnog voor een eigen zakcentje. En het is nog comfortabeler ook dan het lopen met kranten.

0 reacties: