Tjonge, wat hebben we het gisteren goed gedaan!

Eerst zijn we naar Gieten geweest, waar Charity van der Meer (ik schreef op 13 januari ook over haar, en haar website www.sharit.net) open atelier hield.
Charity is viltkunstenaar. Omdat de kinderen en ik de laatste tijd helemaal into viltmaken zijn - dat zal jullie vast niet ontgaan zijn - hadden wij wel zin om daar eens een bezoekje te brengen. En G. offerde zich gewoon op. Maar vond het uiteindelijk heel erg leuk.

Dankzij de Aldi-tomtom waren we nu eens NIET verdwaald in Drenthe, en vonden we het atelier van Charity probleemloos. Binnen keken we onze ogen uit: Hele mooie feeƫrieke kledingstukken, prachtige sjaals en kleurrijke viltwol gaven ons meteen zin om aan de slag te gaan. Niet dat we dat hebben gedaan, maar toch. We hebben wel wat extra kleurtjes viltwol gekocht, en we kregen heel veel tips. De viltkunst was inspirerend, Charity heel aardig, en we gaan er beslist binnenkort naartoe voor een workshop.

Daarna hebben we in het Groninger Museum een museumkaart gekocht. Volgens mij heette dat ding vroeger een museumjaarkaart, maar nu niet meer. En dus was de verkoper ook in de war toen ik vroeg om vier museumkaarten, en draaide hij kaartjes voor het Groninger museum uit. Foutje...
Uiteindelijk kreeg hij de museumjaarkaarten voor elkaar, maar bleek toen alsnog kaartjes voor het Groninger Museum erbij uitgedraaid te hebben... grrr... vanwege de tijd - het gebrek eraan - hadden we alleen naar het Stripmuseum willen gaan. Maar goed... uiteindelijk hadden we nog een klein beetje tijd over en zijn we toch ook nog naar de Waterhousetentoonstelling in het GM geweest.

Het stripmuseum was reuze leuk, vooral het 8 minuten durend draaiend theater. Precies onze favoriete strips kwamen voorbij: Jan, Jans en de kinderen, Storm, en Olivier B. Bommel. Veel informatie, allerlei stripcuriosa over de meest bekende strips...het was er alleen wel wat rustig.

De Waterhouse tentoonstelling in het GM was beslist de moeite waard, en het was jammer dat we maar zo weinig tijd hadden. Misschien dat we er nog eens naartoe gaan.
De kinderen waren erg onder de indruk van de grote schilderijen (manshoog) en de mooie kleding en de symboliek (die gelukkig in een bijgeleverd boekje uitgelegd werd.)

We kwamen wel helemaal afgedraaid thuis natuurlijk, met blaren op de voeten. Maar al met al was het een hele leuke dag.

Hierbij verklaar ik dus ons culturele jaar voor geopend. Dat we nog maar heel veel leuke dingen gaan vilten. En dat we nog maar veel musea mogen bezoeken, zo de belastingdienst het wil en wij gezond zijn.

0 reacties: