We hebben het weer druk deze week.

Maandag is de boekhouder geweest. En mocht A.'s beugel eruit.

Dinsdag was er groepsouderavond op Het Noorderlicht over de schoolkeuze. Leuk, maar toen de mensen van de Maritieme Academie aan het woord kwamen zijn we toch maar opgestapt. Want J. gaat niet naar de Maritieme Academie, en G. was misselijk geworden.

Woensdag hebben we (alweer - het wordt een gewoonte!) cultureel gedaan: we zijn naar de gedichtenavond van de Bibliotheek geweest. Ik heb er twee gedichten voorgedragen. Ook hier zijn we halverwege afgehaakt; Tegen onze zin, maar we waren allemaal doodop en moesten de volgende ochtend om 6:15 weer opstaan. Volgend jaar beter.

Oja, woensdag had ik ook nog gevilt: een proeflapje met naaldvilt-driehoekjes erop. En een grote zak-met-flap, om te oefenen op een tas, zeg maar.

Donderdag zou G. z'n nieuwe mobieltje komen, maar helaas werd het ding niet meer geleverd door de fabrikant. Dus kon G. wat werk inhalen nadat hij toch wel veel thuisgezeten heeft i.v.m. de vorst en regen deze maand.
En ik moest eigenlijk Muffins bakken voor het voorleesontbijt bij J. op school, vrijdag. Maar ik was veel te moe.

Dus dat heb ik vrijdagochtend om kwart over zeven maar gedaan.
Vrijdagmiddag was A. vrij, en die wil al maanden winkelen, dus we hebben maar even een paar uurtjes in Harlingen gewinkeld. Met succes - dat hangt natuurlijk af vanuit wiens standpunt je het bekijkt, maar ik vond het wel geslaagd. Ik ben een tas, drie shirts en een rok rijker. Oja, en de nieuwe Eppo moest er natuurlijk ook komen voor G.. Dan kan hij verder lezen waar hij 20 jaar geleden gebleven was.

En 's avonds werden we nog verwacht op de Open dag van de Simon Vestdijk Scholengemeenschap.
Hoewel deze school niet zo supergoed bekendstaat wilde J. er per se toch kijken.

Zij ziet elke dag in de bus naar Bolsward nog niet zo zitten. En ik geef toe dat het ons wel 65 euro per maand gaat schelen als ze niet zo ver weg hoeft. Bovendien kan ze langer uitslapen; Deze school begint pas om 8:30 , die in Bolsward om 8:10 en dan moet ze om 7:20 in de bus zitten, dus om 6:15 opstaan.

Met name het kraampje van Atheneum+ had wel onze belangstelling. Dat lijkt J. wel erg leuk, met extra vakken als Sterrenkunde en Archeologie. Tot mijn grote verrassing herkende ik de lerares die het kraampje bemande. Mevrouw Rombouts. Iemand met zo'n naam (en met rood haar!) vergeet je ook niet zo snel natuurlijk. Ik vroeg of ze soms ooit in W. had lesgegeven, en ja, dat bleek zo te zijn!
We hadden haar destijds als invalster, dus niet bijzonder lang, maar ze vond het heel leuk dat ik me haar nog herinnerde. In mijn herinnering was ze toen redelijk nerveus maar dat heb ik maar niet gezegd. Ze had nu ook alweer rode vlekken, maar vast niet erger dan die ik zelf altijd heb, dus wie ben ik om er iets over op te merken.

Enniewee, leuk gepraat. G. hield zich op een afstandje op van ongeveer twee meter op. Toen we er wegliepen zei hij dat ik (dankzij die Franse kaas van het kraampje ter opluistering van de Franse taal dat we daarvoor hadden bezocht) een enorm ...ehm... doordringende adem had.
Gezellig, had ik de hele tijd op een half metertje afstand van mijn ex-lerares stinkkaas staan walmen.

Om half tien hadden we het wel gezien. Binnenkort de open dag van het Marne college in Bolsward. En dan zien wat J. wil.

*Noot aan mezelf: Op het Marne college in het Franse lokaal GEEN stokbroodje met kaas eten.

0 reacties: