Het heeft weer even geduurd, ik weet het.
Maar ik heb een excuus: We hadden het namelijk erg druk. We hebben J.s slaapkamer helemaal leeggehaald en daarna geschilderd. Dat leeghalen was een uitdaging op zich. Het is ongelooflijk hoe de spullen die allemaal uit dat kleine kamertje kwamen toch de hele bovenverdieping én de zolder wisten te vullen. Een soort wonderbaarlijke spijziging (uit de bijbel) maar dan met spullen. Na het uitdelen hielden we nog 7 manden met spullen ... enzovoorts.

Nee, gelukkig was J. nu eens in een weggooi-en-opruim-bui. Dus gingen er al drie vuilniszakken vol met echte troep weg, en dan nog eens twee met dingen die nog best goed zijn om weg te geven of te verkopen. Ondertussen heb ik al drie volle vuilniszakken met verkoopbare rommel in de gang staan, het wordt tijd voor een rommelmarkt!

In elk geval, een week lang hebben wij ons omzichtig om de obstakels op overloop, trap, en slaapkamers heen bewogen. En ondertussen geschilderd. De eerst biggetjes-roze slaapkamer met gele plinten (denk aan een spekkie) is nu keurig wit (vanille, officieel), zodat het met alles te combineren valt. De boekenkast uit de woonkamer is naar boven verhuisd - en dat betekende dat de hele boekenkast gedemonteerd moest worden en boven weer in elkaar gezet.

In de woonkamer moest een nieuwe boekenkast in elkaar gezet worden. Drie kwartier deden we er maar over! Sommige mensen schrijven blogs vol over de onmogelijkheid van Ikea bouwdozen, maar wij hebben nog nooit een probleem gehad. Altijd voldoende deuveltjes en schroefjes, en wie de handleiding volgt kan zich niet vergissen.

Boekenkast dus. De boeken die nu nog teveel zijn liggen op stapels op de grond. En de LP's. En de bakken met knutselspullen. Er moet dus nog het éen en ander gebeuren. Maar tot nu toe hebben we de vakantie behoorlijk nuttig besteed.

0 reacties: