In het kader van ons jaar van de cultuur, bezochten we zaterdag het Natuurmuseum Fryslan in Leeuwarden.
Dit vonden we alle vier erg leuk. Vooral het gedeelte Friesland onder water, waar je de indruk krijgt dat je op de bodem van een sloot/vaart/plas loopt. Boven je grondelen eenden, een koe staat met zijn poten in de sloot en drinkt water, iemand zit te pootjebaden en natuurlijk liggen overal oude fietsen op de bodem! Het zag er levensecht uit - voorzover wij dat konden beoordelen, want uiteraard lopen wij niet dagelijks over de bodem van de sloot.

Verder vonden we het open atelier wel interessant, waar men bezig is dieren op te zetten. En het reiskabinet van Kapitein Severein vonden we ook heel erg leuk, met allerlei exotische verzamelingen...vlinder, enorme kevers, schedeltjes van aapjes, een klapperdief (een krab die zelf in een kokospalm klimt om een kokosnoot af te knippen en open te maken!) en nog veel meer. Er was ook veel te doen voor de kinderen, zoals zelf vliegen boven Friesland of proberen de otter te voorschijn te brengen door een aantal vragen goed te beantwoorden.

Na een uurtje of twee hadden we alles bekeken, en wilden de kinderen uit een 'snoepautomaat' voor twee euro een handvol edelstenen trekken. Ik geloof dat dat uiteindelijk de grootste attractie was. J. heeft er zelfs vier euro aan gespendeerd.

Enfin, we hebben een heel leuke middag gehad, en dat voor slechts 3,50 parkeergeld.

Nouja, en een euro of twintig aan boeken omdat we voor die tijd nog even naar de Kringloopwinkel in Leeuwarden zijn geweest. En na die tijd nog even naar De Slegte. Gevalletje collateral damage...

0 reacties: