Pfff. Ik heb maar weer eens een nieuwe uitdaging voor mezelf bedacht.

Want ik kan natuurlijk wel weer een maand niks kopen (echt wel) maar ja, dat is nu wel een verhaal dat we kennen. En het blijft ook nodig omdat ik in die maanden daartussen telkens tóch weer dingen koop. Wie weet daar binnenkort wel weer eens een blog over, maar nu dus iets anders.

Omdat ik mij bijna altijd schuldig voel als ik iets 'leuks' doe - tekenen, vilten, tv kijken, dit in tegenstelling tot het doen van 'iets nuttigs' - schoonmaken, opruimen, besparen, begin ik meestal met 'werken' voordat ik iets leuks mag doen van mezelf. Waarom? Geen idee, maar met mijn calvinisme-test scoorde ik 67 % (of nog hoger) dus dat zal het zijn.

Het gevolg is dat ik na het werken meestal ook niet echt veel tijd/energie/zin meer heb om nog iets leuks te doen. En aan het eind van de dag kun je niet meer zien wat ik gewerkt heb, dus eigenlijk is dat de meest nutteloze oplossing van al.

Daarom heb ik besloten deze maand als uitdaging elke dag iets te creëren. Iets van vilt, of een tekening, whatever, zelfs een blog is toegestaan (hahah, maar schrijven is ook creëren, dus het telt wel, en overigens stel ik zelf de spelregels vast, dus het mag!)

Dus aan het einde van de maand is mijn huis misschien iets minder schoon - (áls dat al zo is) maar heb ik dus wel 31 creaties.

Vind ik een heel goed plan.

Wat heb ik tot nu toe deze maand al gemaakt? Hmm, in elk geval een vilten tas. En twee tekeningen voor de opdracht van tekenen, vorige week.(Een onderbeen, ja ja)
Dus nog 28 dingen te gaan!

1& 2) tekeningen onderbeen
3) vilten tas
4) dit blog *grijns*
...

0 reacties: