Foto's staan chronologisch achterstevoren. De bovenste foto is van de laatste dag.Beleveniswandeling in Nettersheim. Hier de wandeling, de belevenissen staan op andere foto's.

De Keulse Dom.


Wandeling naar de Narzissenwiesen bij Hollerath.
Het huisje.

Volgens mij kwam die cowboyhoed hem bekend voor. Zuidamerikaanse adelaar, Wildegehege Park Hellenthal.

The Goat-whisperer. Wildgehege Park Hellenthal.Van elke kleur één. Weiland in Wollenberg.
Zó Sound of music!

Boerenmeubels met bijpassend model.
Plaatje doet me aan een legpuzzel denken...Wildgehegepark Hellenthal.Voordat de vakantie helemaal in de vergetelheid wegzakt door de drukte van de dag, nog maar even wat foto's en verhaaltjes.

In het kort:

We logeerden in Wollenberg, een gehucht dat jullie al kennen uit mijn vorige bericht. In een huisje uit 1662 of daaromtrent. Het huisje was leuk antiekerig ingericht met een degelijke Deutsche boerentafel en boerenbankjes en grote tegels op de vloer. De muren waren zo'n halve meter dik, en het plafond ongeveer 2 meter hoog. Dat lijkt veel maar het valt tegen, vooral als je zoals G. 1.98m lang bent. Op de bovenverdieping met gezellige grenen bedjes en kastjes was het plafond zelfs nog lager, zodat G. met zijn hoofd scheef moest lopen, en bij de deurposten door de knieën moest. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er was een grote tuin die overliep in een nog veel groter weiland dat zich heuvelafwaarts stortte richting de bosrand. Helemaal Sound of Music eerste akte, inclusief nieuwsgierige koeien.

Zoals eerder genoemd, waren er in de omgeving allerlei kleinere en grotere plaatsjes, waar van alles te doen was. Zo waren er twee burchten in de buurt, een wildpark, twee stuwmeren, twee schattige stadjes in toeristensfeer, een Aldi (ja lach maar, maar de duitse Aldi had voor ons een hoge toeristische waarde!) en heel veel bossen, heuvels en weiden. Never a dull moment in Duitsland.

Wij hebben ons dus prima vermaakt, zoals de foto's misschien ook laten zien.

0 reacties: