Goed, dus wij een kar gehuurd, tegels ingeladen, zand ingeschept (zonder kruiwagen maar met twee emmertjes - dat scheelde dan toch weer vijf euro plus een hoop rompslomp) en húp naar de milieustraat in Franeker.

Het reed wat moeizaam, maar wat wil je ook met je wagen volgeladen.
Bij de milieustraat moesten we eerst wegen, dan mochten we de tegels wegbrengen, en daarna moesten we weer wegen - om erachter te komen hoeveel de tegels wogen. Daarna zouden we dan het zand ergens mogen storten. De aardige milieustraat-dame zei nog meelevend dat tegenwoordig niemand meer grindtegels wil. Ja, dat hadden wij ook al gemerkt.

Beetje moeizaam gingen we achteruit de heuvel op (want je kunt bovenaan niet keren) maar de auto trok het niet - of beter gezegd hij kon de kar niet naar boven duwen. Dan maar wat verder lopen met die tegels.

Na tien minuten zwoegen dus weer terug op de weegbrug. Acht euro vijfenvijftig mocht ik betalen. Het leek me wat veel, ik had gehoord dat het iets van 1,50 per 100 kilo was. Oeps...die vijftien tegels wogen dus 570 kilo. Beetje overbeladen ook dus, die kar.

Daarna mochten we het zand...jawel...in dezelfde container gaan gooien. Zucht. Gratis, dat dan weer wel.

Dus opnieuw achteruit de berg op, de auto reed toch een stuk lichter zo met 570 kilo minder op de aanhanger. Enniewee, wij een kwartier lang scheppen en vegen. Uiteindelijk was de kar helemaal schoon. Ondertussen stond de volgende klant alweer te wachten, de bijrijder kwam zelfs uit de auto alvast naar de container gelopen.

"We zijn zo klaar hoor," zeiden we maar gauw. Maar de man leek niet gehaast, nee, hij leek iets te zoeken.

Hij schopte hier en daar wat zand weg, het zand dat wij zojuist over het andere puin en tegels hadden geschept.
Hij had eigenlijk wel verdacht veel belangstelling voor...de grindtegels?!!

Bij navraag bleek de man dus zowel vierkante als rechthoekige grindtegels te zoeken, in precies de maten die wij erin gekiept hadden. Zeker nog nooit van Marktplaats gehoord.

We zijn maar snel weggegaan. Hoeveel rare wendingen kan één verhaal hebben?

2 reacties:

Christiane zei

Wat verschrikkelijk!!!!
Eerst heel veel werk, en er (teveel) geld aan uitgeven om die zooi kwijt te raken...en er vervolgens achter komen dat er toch nog een pipo is die grindtegels wil. AAARRRRGGGGHHHH!!!!
Heb met je te doen...

Meibloempje zei

Het wordt nog erger,

nu blijkt dat Geert zijn neef ook zand en tegels kon gebruiken. Lezen mensen dan geen marktplaats?!