Hoe onmogelijk kan het leven zijn?

Tijdje terug gratis zand gekregen van de woningbouw, en gratis tegels van de buren (bedankt!). Nu hebben we fijn onze achtertuin helemaal betegeld want het zielige stukje grond dat er nog lag was onmogelijk. Leuk wat potten en bakken met bloemetjes, en hoppa, frisse nieuwe tuin.

Maar ja, we hadden een klein beetje teveel zand. En een paar grindtegels teveel. Vijftien ofzo. Advertentie op Marktplaats (gratis af te halen, hoe veel beter wil je het hebben?) leverde geen reacties op. Inderdaad. Nul.

Dus nu - want we willen de tuin voor het eerst in ons leven toch eens netjes hebben - moeten we een kar huren (21 euro en 50 euro borg) en een kruiwagen (5 euro en 50 euro borg) om het overtollige zand en tegels naar de milieustraat te brengen, alwaar we het zand in de oneindige goedheid van de kringloopgoden gratis mogen achterlaten, maar de tegels enkel tegen betaling.

En als we dan geluk hebben krijgen we niet ook nog een bekeuring voor de zelfgecreëerde nummerplaat (want een extra nummerbord aanvragen voor die ene kar per jaar die je huurt kost ook weer zoveel tijd en geld).

Geen wonder dat er niemand op mijn advertenties reageert: gratis zand en tegels zijn een luxe die we ons eigenlijk niet meer kunnen veroorloven.

0 reacties: