Ik vond al een poosje dat ik weer eens een maandje moest gaan bezuinigen. In de zin van geen aankopen doen. De ontmoeting met mijn fan (ha! ha!) heeft me weer de pit gegeven om het nu maar meteen te gaan doen. November wordt dus mijn bespaarmaand.

Natuurlijk heb ik er goed over nagedacht: In november is er geen opruiming of uitverkoop, dus ik loop niks mis (zucht van opluchting). Boeken heb ik vorige maand gekocht, dus dat moet ik een maand kunnen volhouden. (Hm...tweeduizend vegetarische recepten, daar moet ik het zelfs wel een jaar mee kunnen volhouden. Herinner mij daar aan als ik in december een nieuw kookboek wil hebben nodig heb.)

Kleren heb ik genoeg - ik moet alleen wel toegeven dat ik gisteren niet wist wat ik moest aantrekken; maar dat is een psychologisch probleem en dat wordt derhalve niet opgelost door meer kleding te kopen. Hoewel...ik had gisteren net bedacht dat ik eigenlijk wel een mouwloos zwart vestje moet hebben, want dat kun je ├│veral mee combineren. Net als alle andere kleding die ik ooit kocht met ├ílles gecombineerd kon worden. Raar eigenlijk dat het dan zo´n onoverzichtelijk en ongecombineerd geheel is in mijn kast. Maar goed, die aankoop moet nu een maand wachten...

Verder is de maand net begonnen en heb ik gisteren (1 november) nog niet de kans gehad om het onbewust te bederven door iets te kopen. Als ik op 1 november iets gekocht zou hebben, had ik van mezelf weer een maand moeten wachten, want dan telde het al niet meer. Ja, een licht perfectionistische inslag kan mij wel aangewreven worden.

Net heb ik de verwarming ook al lager gezet, om te voorkomen dat het hier warm wordt. Nu moet ik zodadelijk wel in beweging komen om op te warmen, en dat komt is precies de bedoeling want het is schoonmaakdag. Als het hier lekker warm is blijf ik veel te graag aan mijn toetsenbordje hangen. Ik ken mijzelf. En de verwarming wat lager bespaart ook weer zo lekker.

Misschien zet ik de computer straks maar eens helemaal uit. De laatste tijd stond het apparaat steeds vaker de hele dag aan omdat ik op de meest ongelegen momenten ingevingen krijg waarna ik ogenblikkelijk iets moet opzoeken op internet. Maar dat is natuurlijk ook geen bezuinigen. Het is ook niet echt dringend, over het algemeen. Alleen zo gemakkelijk.

Kortom, deze maand weer een uitdaging voor mijzelf. Doen jullie mee?

0 reacties: