En zo is het alweer 31 december 2009. De Top2000 helpt ons door de laatste uren van het jaar.
Daarnet werden er versgebakken oliebollen afgeleverd door de achterbuurvrouw. Wat wil een mens nog meer? (Een algeheel vuurwerkverbod zou leuk zijn. Maar dat zal er wel niet inzitten.)

Over oliebollen gesproken. Vanaf morgen gaan er weer miljoenen mensen op dieet, omdat het 1 januari is. Wat enorm onlogisch is. Januari is zo´n beetje de meest saaie, deprimerende, sombere maand die er is.
Behalve dat het langzaam weer wat lichter wordt is er niks leuks aan. De opgefokte gezelligheid is achter de rug, de school begint weer. Buiten is alles kaal en dor en grijs.

Het is te koud om salades en rauwkost te eten (laat staan yoghurt...brrrr) en van het land komen alleen nog kool en spruitjes wat maar darmproblemen geeft en chagrijnige gezichten aan tafel. Kortom, de enige manier om deze maand op een fatsoenlijke manier door te komen is met een flinke voorraad chocola en warme melk en een grote stapel dvd´s, en dan half februari tegelijk met de sneeuwklokjes je neus weer boven de dekens uitsteken. En dus niet door op dieet te gaan.

Maar goed. Morgen zal ik daar wel weer anders over denken. Ik heb in mijn hoofd een soort tweedimensionale afbeelding van de jaarkalender, en op de een of andere manier gaat op 1 januari een knop om en sta ik plotseling in de startblokken om te gaan opruimen, schoonmaken en allerlei andere activiteiten te ontplooien. Niks onder de dekens, niks chocola en warme melk. Dus wie weet ga ik ook wel salades eten. Of yoghurt. Wie weet.

Voor wie van plan is te gaan afvallen: sterkte. Geniet van je koude yoghurt.

Voor wie het niet van plan is: Ook sterkte. De spiegel is onbarmhartig. Vooral in dat akelig kille januari-licht.

0 reacties: