Onlangs maakte een vriendin mij er op attent dat de bibliotheek ook een luxe-abonnement biedt. In eerste instantie dacht ik: Ach, waarom zouden we dat doen? Tien boeken lenen is wel genoeg, toch? Maar behalve dat je twintig dingen kunt lenen in plaats van tien, kun je ze ook langer lenen; Zes weken in plaats van vier, en Sprinters twee weken in plaats van één. En behalve dat is het lenen van dvd´s en cd´s gratis - in plaats van 1,50 per keer.

En daar zit hem voor ons de winst in - waarschijnlijk. We hadden laatst al bedacht dat we het huren van dvd´s uit de videotheek eigenlijk wel duur vonden worden: 3,75 of 4 euro per film. Soms liggen films voor minder geld te koop bij de Blokker! Maar anderzijds hoeven we ook ook niet alle films te hebben - de kast staat toch al overvol. En toch wil je soms wel eens een film zien die je niet in huis hebt en die niet op de tv is. Tja. Dus dan huur je die.

Nu is het luxe abonnement van de bibliotheek ongeveer 30 euro per jaar duurder dan het standaard abonnement. Dus met het lenen van 20 films/dvd boxen/cd´s per jaar heb je in elk geval die investering alweer terugverdiend.

Maar bereken je ook de bedragen mee die je niet meer uitgeeft bij de videotheek of aan het aankopen van dvd´s, dan gaat het natuurlijk nog een stukje sneller.

Dus hebben we ons abonnement opgewaardeerd. En ga ik nu op de site van de bibliotheek cd´s en series reserveren. We hadden McLeod´s Daughters net helemaal uitgekeken (ook via de bieb) dus we kunnen aan een nieuwe serie beginnen.
Misschien wel Gooische Vrouwen - en dan verbaasd toezien hoe die hun geld over de balk smijten, en onszelf dan heel zuinig en praktisch voelen.

0 reacties: