Ik vind het een prachtig woord: simplify. Het Nederlandse vereenvoudigen heeft niet datzelfde mooie - dat simpele. Vereenvoudigen doet mij teveel aan breuken en dus heel ingewikkelde sommen denken.

Simplify hangt voor mij samen met goedkoper, zuiniger en milieubewust(er) leven. Alles grijpt in elkaar. Wie minder koopt omdat hij zijn leven eenvoudiger wil maken, draagt ook minder bij aan de milieuvervuiling en de uitputting van de aarde.
Online zijn eindeloos veel tips te vinden om zuiniger, eenvoudiger en milieubewuster te leven. Een schatkamer vol informatie om je Leven te Veranderen in 10, 24 of 42 stappen.
Zo is er het blog Man vs Debt waar Adam Baker verslag doet van zijn pogingen met als doel (zoals hij zelf schrijft):

Selling our excess ‘crap’. And minimizing our ’stuff’.
Paying off our debt. 100% of it.
Start doing what we love now. Not waiting another 40 years.


Ondertussen geeft hij ook nog eens gul financiële tips en ideetjes over wat je beter en goedkoper thuis zelf kunt maken in plaats van het te kopen.

Als ik zoiets zie, dan jeuken mijn handen.
Ik wil ook Eenvoudiger Leven! Maar wel graag met een computer met internet natuurlijk.
Ik wil ook Schuldenvrij zijn! Oké, dat zijn we al, maar het gaat om het idee; Je moet iets hebben om naar te streven tenslotte. En je creditcard doorknippen is zo´n heerlijk radicaal gebaar, dat het gewoon spijtig is dat we er niet een hebben.

En als Adam Baker schrijft dat je voor elk item dat je koopt er minstens twee moet wegdoen, dan komt de stiekeme shopaholic in mij naar boven...feitelijk betekent het dus dat je van elke aankoop driedubbel plezier hebt: Een keer van de nieuwe aankoop, en tweemaal van het opruimen! Wat een geweldige gedachte. Eigenlijk doe je er dan heel verstandig aan om iets te kopen...
Ja, Becky Bloomwood kon van mij nog wel iets leren. Ik weet het.

Maar de bespaarder, de simplifyer in mij neemt het weer over. Die stopt de shopaholic in een luchtdichte verpakking en brengt haar naar de kringloopwinkel. Weg ermee. Dát maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.

0 reacties: