Als reactie op mijn stukje over biologische keurmerken en boeren schreef Annelies iets over Monsanto, een chemisch concern dat in de gen-tech zit. Ze ontwikkelden onder andere Agent Orange en Round Up. Monsanto neemt reguliere en biologische zaadhandels over om ze te vernietigen, zodat alle boeren aan de gen-tech gewassen moeten.

Ik ben ook nog even verder gaan zoeken. In de VS is een wet (HR 2749) die het biologisch tuinieren - zelfs in je eigen tuintje! - onmogelijk maakt er al vrijwel helemaal door (Als ik het goed begrepen heb moet de wet alleen nog getekend worden door de president, hij is al aangenomen door de regering.)

Dit is een wet die onder het mom van voedselveiligheid zulke regels oplegt dat een tuintje voor jezelf onbetaalbaar wordt. Kleine boeren zullen het daardoor heel zwaar krijgen, als ze het al gaan redden. En als alles bespoten moet worden, is er dan nog wel biologisch?

En raad eens wie het eerste idee voor zo´n wet* heeft voorgesteld?

Rosa DeLauro, wier man werkt bij...Monsanto.

-------


*HR875, die is er trouwens niet doorgekomen; HR2749, die nu wel vrijwel rond is, is een combinatie van HR875 en HR759.

1 reacties:

Annelies zei

HR875 is vlak na de inauguratie van Obama, door hemzelf ingediend. Cynisch genoeg kondigde Michelle Obama vlak daarna aan, dat het Witte Huis een biologische tuin krijgt !!??

Nu zou je zeggen, dat als wij allemaal aan de, bewezen, onveilge GMO's moeten, hoe zou de elite dat dan doen?

Heel simpel. Op Spitsbergen is er een "zaadbank" waar uitsluitend biologische zaden opgeslagen worden.


P.s.: Ik kreeg jouw blok via Google alerts vandaag. Leuk, he?
Wie er verder achter zit?

http://www.anarchiel.com/stortplaats/toon/genetisch_gemanipuleerde_mais_leidt_tot_orgaanfalen