...op een vrijmarkt een pan zonder deksel te verkopen. Alle allochtone (of is dat nu ook al een fout woord?) mensen komen vragen naar het deksel dat bij de pan hoort. Vreemd dat ze altijd juist dat deksel nodig hebben. Hollanders zijn überhaupt niet geïnteresseerd in pannen of ander keukengerei. Dat hebben ze allemaal al, waarschijnlijk. Of ze doen niet meer aan echt koken, wat ik nog eerder denk. De pan bleef in elk geval over.

De boeken en de kleren liepen daarentegen geweldig goed. Vandaag hebben we voor ruim 210 euro verkocht ... alleen aan boeken (merendeels gevonden in de papierbak!) en kleding (gewoon uit onze eigen kasten). Geen spectaculair antiek, geen bijzondere koopjes, maar kleren in maat 42 bleken de trekpleister van de markt te zijn. Wie had dat gedacht.

Ik hield bij wat er verkocht werd van alle gezinsleden, en zo konden de kinderen 20 en 25 euro vangen, G. 64 euro, ikzelf had 72 euro verdiend, en de rest was van de huishoudpot. Daar zijn we vanavond lekker van uit eten geweest, iets wat we maar zelden doen (want zo duur).

We hadden de rommel onderverdeeld in ´eurospullen´ en spullen die ik eventueel nog weer op Marktplaats kan zetten. Om vijf uur hebben we onze resterende eurospullen weggegeven aan de overbuurman die er dolgelukkig mee was. De 'marktplaatsspullen' mogen nog heel even in het schuurtje; Binnenkort is er ook een markt in onze wijk, dan kunnen ze nog een keer mee.

Het is wel even wat werk, zo´n vrijmarkt - om half vijf opstaan, vóór zes uur aankomen en er dan achter komen dat om vier uur beginnen zelfs in een klein stadje inmiddels standaard is, al beginnen te verkopen terwijl je nog aan het uitpakken bent, twee keer natregenen, wegwaaien, omvallende kledingrekken redden, onderhandelen met mensen die vijf euro voor een splinternieuw ongelezen boek (Sashenka) te duur vinden, uitleggen dat een sapcentrifuge géén gehaktmolen is, en natuurlijk vragen beantwoorden als 'Is er ook een deksel bij die pan?' (en dat vijftien keer), - maar dan heb je ook wat.

En voor het geval jullie het je ook afvragen: Nee, sorry, dat deksel heb ik er niet
meer bij.


P.S. Vergeet ik het belangrijkste nieuws: *loftrompetmodus AAN* Ik heb NIKS gekocht. *loftrompetmodus SLUIT*

0 reacties: