Gisteren hadden we weer een leuke dag aan J. te danken. Sleepte ze ons enkele jaren terug na het winnen van een quiz half Nederland door omdat ze voor een jaar kinderdierecteur van Aquazoo was geworden, nu had ze meegedaan aan een quiz van Geronimo Stilton op internet (Geronimo Stilton is de hoofdpersoon van een serie boeken van uitgeverij de Wakkere Muis) en was door naar de volgende ronde: een speurtocht op landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

Omdat we toch niks beters te doen hadden, hadden wij wel zin in een middagje rondhangen op een landgoed.

Het was gelukkig goed weer. In totaal waren er zo'n 50 kinderen die in acht teams verdeeld werden. Elk team moest een speurtocht doen, met de goede antwoorden moest de code voor een koffer gefabriceerd worden, als de koffer openging zaten daar nog meer opdrachten in, en uiteindelijk was er dan nog een soort memory, waarbij boeken en karakters onthouden moesten worden.

In tussentijd wandelden G., A., Maxi en ik wat rond in het prachtige bos/park op het landgoed. Daarna gingen we op het terras zitten en werden we voorzien van koffie, thee, suikerbrood en cake. Toen alle kinderen weer terug waren, was er tijd voor een fotosessie met Geronimo Stilton en Joe Carrot. Inmiddels werden de ingevulde lijsten van de speurtocht en de memory-game nagekeken.

Uiteindelijk werd de uitslag bekendgemaakt...en raad eens wat?
Het team van J. is door naar de landelijke finale! Ze hadden als enige team alle vragen goed beantwoord.In Juli mogen we dus nog eens naar een chic hotel - deze keer in Oosterbeek - waar wederom een speurtocht gehouden zal worden. De hoofdprijswinnaar van die dag wint een weekend voor het hele gezin in een Bilderberg hotel. En weet je, daar hebben wij nou he-le-maal geen bezwaar tegen.

1 reacties:

oma zei

HARTELIJK GEFELICITEERD!!!!!

(O)MAMMA