Nee, lezers, vrees niet. Ik ben niet ingestort. Ik ben niet als een waanzinnige aan het winkelen geweest.

Wél heb ik de uitreiking van de Johnny Kraaykamp MusicalAwards gezien. Met daarin een voorproefje van een nieuwe musical: Crazy Shopping, the musical. Het zag er pittig en kleurrijk uit. Dus ik heb gauw de details bijelkaar gezocht, want dit is toch wel een consuminderblog-gerelateerd onderwerp.

Volgens de website van de producent is Crazy Shopping The Musical is een grappige mengeling van Sex and the City, Desperate Housewives en de film Confessions of a Shopaholic (Ha! Ik wíst het!).

Rode draad in deze musical is de Stop the Shopping Church, die in New York ook werkelijk bestaat. Onder leiding van de jonge charismatische dominee Billy komen shopverslaafde vrouwen bijeen om bij deze prediker af te kicken. Dominee Billy doet dit op hilarische, maar doeltreffende wijze. Zo houdt deze ludieke dominee onder meer een "workSHOP" om extreme kooplustigen van hun verslaving te verlossen. Qua muziek wordt gebruik gemaakt van bekende hits en opzwepende gospelsongs.


Een kerk tegen het winkelen? Kennelijk is reverend Billy iemand die goed heeft opgelet bij een cursus Hoe word ik miljonair. Les 2: Begin een eigen religie.

Aan de andere kant gaat het natuurlijk wel om een serieus probleem. Niet alleen voor de shopaholics zelf, maar ook voor het welzijn van de aarde. Als we allemaal onze winkelmanie konden afzweren zou dat het milieu enorm goeddoen. En het is goed dat iemand daar aandacht aan schenkt, zelfs al is het in de vorm van een 'religie'.

Op zich ook een leuk idee, zo´n musical. Ik ben dol op musicals. En deze lijkt absoluut een gezellige avond op te leveren. Maar wel een beetje jammer dat ze je erheen lokken met speciale acties als "nu inclusief goodiebag met spullen ter waarde van 59 euro." Zo kom je natuurlijk niet over een winkelverslaving heen. Misschien toch maar eens bij reverend Billy informeren, dan. Na die musical en die goodiebag.

1 reacties:

Anoniem zei

Het klinkt wel als een leuke musical. Ben bijna jarig.....en mijn zus trakteert altijd op een avondje musical of toneel...dus ik zal eens een balletje opgooien. bedankt (wederom) voor de tip.

(krijg dit niet gepubliceerd ....
gr Sunshine