Wij luisteren er al drie jaar naar, en ineens besefte ik dat ik dit met jullie kan delen: Het is gratis! Het is leuk! Het spreekt tot de verbeelding!

Op deze site vind je de geweldige hoorspelserie Bommel, naar de verhalen van Marten Toonder.

De serie is inmiddels gestopt, maar als je op het blindemannetje rechts-van-het-midden bovenaan de site klikt, krijg je alle verhalen in beeld. Elk verhaal is klikbaar en je kunt de afleveringen downloaden. Je kunt het ook via de knop podcast downloaden, maar dan moet je een programma hebben zoals juice om podcasts mee binnen te halen.

Wij hebben de hele serie op cd's gebrand, die draaien we steevast in de auto. Met 75 verschillende verhalen die minimaal een uur, maar vaak veel langer duren - kun je een hele tijd vooruit zonder je te vervelen. Elke aflevering duurt ca. 15 minuten, en verhalen bestaan uit vier tot zelfs wel tien afleveringen. De verhalen worden ingeleid/verteld door bekende Nederlanders, maar het zijn echte hoorspelen, dus er wordt nauwelijks voorgelezen maar veel geacteerd met verschillende stemmen, geluiden en effecten.

Leuk voor de kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Marten Toonder was zijn tijd ver vooruit, en snijdt allerlei onderwerpen aan die nu spelen (die in die tijd helemaal niet aan de orde waren). Daardoor hebben de verhalen meerdere lagen en zijn ze boeiend.

Dus ga je nog op vakantie? Doe jezelf een plezier en brand een paar cd's met verhalen. Gratis. Een goede manier om je vakantie te beginnen en autorijden leuk te maken.

1 reacties:

Anoniem zei

Goeie tip zeg! Bedankt.