Ik heb geloof ik wel een speciaal lijntje met de kosmos - of hoe je het ook wilt noemen. Blogpost ik vanochtend over mijn test met azijn en soda, lees ik zojuist een tweet van stofzuigerzen over minder plastic gebruiken; ik open geïnteresseerd de webpagina, en vind een link die leidt naar een andere pagina, namelijk deze: Zelf wasmiddel maken. Tadaa! Doe er uw voordeel mee.

6 reacties:

Rene zei

Klinkt natuurlijk heel aanlokkelijk. Ik hoop wel dat je je bewust bent dat Sunlightzeep ook gewoon een zeep is (natronloog (=gootsteenonstopper) samengevoegd met vetten)

Meibloempje zei

@ Rene:
weet je, ik stond net de afwas te doen, en bedacht ongeveer hetzelfde.
Dat wil zeggen, ik vroeg mij af hoe we zo zeker weten dat dit dan wél goed voor het milieu is (of voor je huid)... Is het omdat sunlightzeep al heel oud is dat het daarom automatisch 'buiten verdenking' staat?
Maar misschien was het wel een van de eerste 'slechte' produkten! (Je weet het maar nooit).

Eigenlijk accepteren we dat ook maar weer blindelings. Ik moet eens nakijken of het al eens onderzocht is, de milieuvriendelijkheid van gewone zeep.

Bedankt voor de opmerking, in ieder geval!

Stofzuigerzen zei

@ Meibloempje
Bedankt voor het verwijzen naar ons artikel hoe je zelf wasmiddel kunt maken.

Jullie opmerking over de werking van Sunlight zeep voor het milieu is inderdaad (deels) terecht. Sunlight zeep is en blijft gewoon zeep (weliswaar met een lagere Ph-waarde), maar de kant-en-klare wasmiddelverpakkingen (hard plastic) zijn een stuk slechter voor het milieu, want na gebruik worden ze zo in de prullenbak 'gegooid'.

Desondanks hoop ik dat jullie het wasmiddel eens met succes en plezier zullen maken, want het loont echt! :-)

Vlijtig Liesje zei

Ik moet zeggen dat ik zelf wasmiddel maken niet zo goed durf. Ik pak dan toch al snel naar mijn Lidl wasmiddel.

Anoniem zei

natronloog is een chemische stof, maar wordt verkregen door een natuurlijke handeling. Door water te combineren met witte houtas, krijg je loog.
Door deze loog vervolgens aan vetten toe te voegen, wordt deze volledig geconsumeerd door de vetten en in wezen genaturaliseerd.
Nadat de zeep volledig is uitgehard is de werking van de loog dan ook verdwenen en is de zeep niet schadelijk meer voor huid, of milieu
Er bestaat eenvoudig weg geen manier om zeep te maken zonder loog!

Meibloempje zei

Bedankt voor de extra info!!