Vrij, vrij, vrij om te gaan
Geen mens kan ons iets maken, geen mens kan ons ontslaan
Vrij, vrij, vrij
We hebben toch ons bussie...


(luister hier naar een fragment: klik op het pijltje achter de titel "bussie")


Annie M.G. Schmidt (vandaag 100 jaar geleden geboren, en ik ben een groot fan van haar) creĆ«erde het personage Otje, een meisje dat met haar vader zonder papieren van hot naar her zwerft in hun bus. In de serie die ervan gemaakt werd (De serie 'Otje' was ook nog eens de eerste dvd die wij jaren terug kochten) zitten prachtige liedjes, waaronder het liedje 'Bussie', dat wij graag hartgrondig meezongen. Het leek zo avontuurlijk, een bussie. En eigen baas zijn.

En nu - alles valt weer precies in elkaar - halen wij uitgerekend vandaag ons eigen 'bussie' op. Onze oude auto begon hoe langer hoe meer kuren te vertonen. En zonder auto kunnen we niet, in verband met het (jawel, dit jaar alweer tien jaar) eigen bedrijf van Echtgenoot. In de loop van de tijd had hij al vaak gezucht hoeveel liever hij een busje had. Hoeveel praktischer dat was. Nou, hij krijgt zijn zin. Geheel in de stijl van Otje een tweedehands bussie, dat wel natuurlijk.

En als dan morgen toch per ongeluk de wereld vergaat (je weet het natuurlijk nooit, die mensen die 21 mei voorspelden klonken aardig zeker van hun zaak), dan is deze droom in ieder geval nog vervuld.

2 reacties:

Trudy zei

Wij reden jaren geleden in een spijlbusje (volkswagen). We hebben 'm verkocht omdat ie er niet beter op werd en we zijn niet in het bezit van een garage, dus... Maar de spijt is er nog steeds en ook de plannen om als de kids hun eigen weg gevonden hebben te gaan toeren in een oud campertje zoals "de Bakkertjes...

Vlijtig Liesje zei

De wereld is er gelukkig nog. Ik ben benieuwd naar jullie bussie!