Ik vond op mijn favoriete recepten-site www.chefkoch.de een heel eenvoudig recept voor heerlijke broodjes. Ze zijn snel klaar en er zit geen suiker of vet in, tenzij je dat er zelf nog in doet natuurlijk.

Voor 10 kleine bolletjes:

250 gram kwark
1 ei
250 gram meel
1 afgestreken theelepeltje zout
1/2 zakje bakpoeder

Als je geen keukenmachine hebt, meng dan eerst ei en kwark tot een homogene massa. Voeg dan de andere ingrediĆ«nten toe. (In de keukenmachine gooi je gewoon alles doorelkaar.)
Het deeg is heel plakkerig, dus vorm met bebloemde handen 10 bolletjes van dit deeg. Als je opziet tegen kleverige deeghanden kun je ook proberen met een natte lepel bolletjes uit het deeg te scheppen.

Leg de bolletjes op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat, en schuif ze in de oven. Zet de oven nu aan op 220 graden (heteluchtoven 190 graden), en bak ze 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

VariĆ«ren kan uiteraard! Voeg aan het deeg eens citroenrasp, suiker, rozijnen, bosbessen, kaneel of gember toe. Bestrooi de broodjes voor het bakken bijvoorbeeld met maanzaad of sesamzaad of zonnebloempitten. Havermout of muesli toevoegen kan ook nog. Of maak een kruidenbroodje met verse kruiden als bieslook en peterselie... de mogelijkheden zijn eindeloos. Precies het soort recept waar ik van hou! En mijn huisgenoten ook...De eerste lading van elf broodjes, gisteren om 16:00 uur gebakken, is nu al op...

1 reacties:

Ariska zei

Ze waren echt heel lekker!