Omdat onze fijne Ikeabank (type Klippan, ooit uit de kringloopwinkel gehaald voor 27,50) op instorten stond wilde ik een nieuwe. Voor nieuwe lees 'andere', want echt nieuw hoefde hij niet beslist te zijn. Dit sudderde al eventjes, en vorige week besloot echtgenoot de oude bank acuut bij het grofvuil te zetten, omdat dat toevallig die dag gehaald werd. Mooi. Die was uit de weg.
En toen moesten we ergens een nieuwe bank vandaan toveren. Op marktplaats staat dit type bank in groten getale te koop, dus hoe moeilijk kon het zijn?
Moeilijker dan ik verwacht had dus. Eerste bank, in eigen woonplaats. Geen vraagprijs, maar 'bieden'. Ik deed dus een bod, en de vrouw reageerde met: "Voor 40 euro mag je hem ophalen".
Dat is niet gek natuurlijk. Daarna vier dagen vruchteloos geprobeerd weer met haar in contact te komen. Toen kwam er een mailtje: "Sorry, ik kijk niet zo vaak naar mijn mail, maar ik haal de bank vandaag uit elkaar."
Uitelkaar halen? Maar dat was niet de bedoeling. "We halen hem zo op hoor, we kunnen hem in zijn geheel meenemen. Vandaag?"
Nee, vandaag kon niet, en morgen ook niet en overmorgen ook niet en ze zou ons mailen wanneer het dan wel kon.
Uiteindelijk mailde ze. "Ik heb een hoger bod ontvangen, willen jullie dat er ook voor geven?"
Grrr...aan dit soort acties heb ik een hekel. Zij had immers ZELF gezegd dat we de bank voor 40 euro mochten ophalen? Als ze meer gevraagd had had ik het er ook wel voor over gehad.
Met zulke manipulatieve mensen doe ik niet graag zaken, dus ik heb teruggemaild: "Nee, dank je, verkoop het dan maar aan de hoogste bieder." De advertentie staat er nog steeds op, want er was geen hoger bod gedaan, althans niet via MP. Dat was een schrale troost voor het feit dat we met lege handen stonden.

Volgende bankje. Helaas niet in onze woonplaats, maar 30 km verderop. Maar ja, we wilden toch wel snel weer een bank! Zondagmiddag gemaild, of we konden komen om het bankje dat te koop stond op te halen. "Nee, ik kan pas dinsdag om 18:30."  Nou ja...nog even geduld hebben dan. Ook al is dat voor mij reuze moeilijk. Dinsdag nog een mailtje gestuurd of we het adres konden krijgen, om 's avonds de bank af te halen. Mailtje terug: "Ik heb de bank gisteren verkocht." Grrrrr....

Maar driemaal is scheepsrecht, en gelukkig stond er op dat moment weer een bank te koop bij ons in de buurt. Met drie hoezen nog wel. Wijs geworden heb ik er op aangedrongen onmiddellijk te mogen komen, en binnen tien minuten was de koop geregeld. En nu hebben we weer een fijne bank waar we hopelijk nog jaren mee vooruit kunnen.

0 reacties: