Vandaag was ik op het gemeentehuis. Omdat de ID-kaart gratis was geworden, en dochter J. nog op mijn paspoort staat (en mijn paspoort over een foeilelijke pasfoto beschikt en bovendien bijna verlopen is) had ik bedacht dat het een goed idee zou zijn zo snel mogelijk voor ons beiden een ID-kaart aan te vragen. Want de Nederlandse overheid een beetje kennende, is iets nooit lang gratis. En met mij dachten kennelijk vele andere Nederlanders dat, vandaar de run op ID-kaarten.
Maar goed, ik stond dus op het gemeentehuis, voor info en het aanvragen, maar had (hoe dom kun je zijn) geen pasfoto bij me. Nou ja, dat wordt dan morgen, dacht ik.

Verkeerd gedacht. Met ingang van morgen moet je weer betalen voor een ID-kaart. Zie je wel. Ik wist het, ik wist het, ik wist het!
Maar ik had me zeker weten een stuk triomfantelijker gevoeld over mijn gelijk als ik vandaag die pasfoto bij me had gehad...

2 reacties:

Bespaarmama zei

Zowel mijn paspoort als ID waren verlopen, dus ik heb meteen de allereerste dag dat ze gratis waren er één gehaald :)

Toegegeven.. doordat ze gratis waren werd ik er weer aan herinnert dat ik er nu toch echtecht één moest halen (de pasfoto lag zelfs al zo lang klaar dat ik er al bijna niet meer op leek).. Ik heb geluk gehad dus!

oma zei

jammer,jammer...
dat nippertjewerk is toch meer iets van mij ipv jou.