Arbeid en muziek is voor mij een twee-eenheid. Zingen tijdens het afwassen, hoe cliché, maar wel de manier om die ellendige afwas nog enigszins draaglijk te maken in mijn jonge jaren. We hadden een beperkt repertoire (de liedjes die op de paar cassettebandjes stonden die mijn ouders hadden) en dat repertoire was op zijn zachtst gezegd oud-Hollandsch en vooral leuk vanwege de vele begeleidende geluiden die mijn broertje daarbij kon maken. Heer in 't verkeer van Toby Riks werd voorzien van een heel concert aan autogeluiden. Ik sta op wacht mocht het doen met retteketet, retteketet.
Daarnaast natuurlijk alles wat we kenden van Wim Sonneveld, want daarvan hadden we ook een cassettebandje. Dat imiteerden we dan zo goed mogelijk, met stemmetjes en accenten en al. "Dag man achter het loket. Magkfanuunposzegelfannkwagtje?" Hilarisch. Wat waren we met simpele dingen gelukkig. Soms.
Die hele Wim Sonneveld kenden we verder niet, maar hij heeft het afwassen naar een hoger niveau gebracht. Ja, dat mis je dan allemaal weer met een vaatwasser. Vandaar dat wij hier gewoon weer afwassen. En zingen.
En daarom, en ook omdat het zo'n droevig mooi liedje is en precies staat voor alles wat ik heb opgeschreven voor vandaag: Het Dorp.
PS Mijn broertje maakt nog steeds graag begeleiding bij zang. Hij maakt nu 'beats' van 'samples' voor hiphop en rap en zo. Geloof ik. :-)
Luister hier maar eens. Is wel iets heel anders dan de muziek van vroeger, maar vaak heeft hij hele korte stukjes uit oude muziek verwerkt in deze beats! Je hoort het tikken van de plaat.

http://www.djsadhu.com/audio-video/audio-production/djsadhu-crossroad-instrumental/

Onderstaand nummer is een lied gezongen/gerapt door 3ko, muziek van mijn broer.
http://www.djsadhu.com/audio-video/djsadhu-beats/track-fake/

1 reacties:

Heldinne zei

weer een geheel nieuwe wereld waar ik niets vanaf weet, grappig, het klinkt als een oude LP!